Još 364 tisuće kuna za reciklažno dvorište u Drnišu

- 30. studenoga 2017.

Za sufinanciranje provedbe projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Drniša”, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata odobrilo je Gradu Drnišu 364.702 kuna ili 80% od iznosa 455.878 kn koje je Grad Drniš trebao osigurati u svom proračunu.
Ostatak od 91.175 kuna osigurat će se u proračunu Grada Drniša za 2018. godinu – priopćeno je iz ureda gradonačelnika.
Riječ je o još jednom projektu koji se u Drnišu sufinancira sredstvima Europske unije konkretno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Ukupna vrijednost projekta je 3.039.188 kuna, a Gradu Drnišu je u rujnu ove godine odobren maksimalni iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 2.583.309 kuna.
Stopa sufinanciranja projekta je 85%. Obzirom da je resorno ministarstvo odlučilo sufinancirati razliku od 455 tisuća kuna – Drniš će na kraju platiti 91 tisuću kuna.
Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša, čime će doći do znatnog povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište, a za stanovnike Grada Drniša će biti provedene informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i posebno djeci.

ilustracija


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian