Javna tribina za stanovništvo Grada Drniša o funkcioniranju reciklažnog dvorišta

- 25. siječnja 2019.

U okviru provedbe projekta ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša’, u utorak, 29. siječnja 2019., u 17.00 sati, u Maloj gradskoj vijećnici održat će se prva javna tribina na kojoj će se stanovnicima Drnišanima prezentirati način funkcioniranja reciklažnog dvorišta i način pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Tribinu će voditi Inga Kukolj, dugogodišnja aktivistica po pitanju zaštite okoliša iz Ekološke udruge Krka.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 3 milijuna i 220 tisuća kuna, a iz kohezijskog fonda odobreno je 2 i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava. Rok za završetak projekta je 27. travnja ove godine.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, čime će se postići povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta.

U okviru provedbe projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša predviđene su brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene ciljnim skupinama, a vezane za korištenje reciklažnih dvorišta i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima. Planirano je projektom obuhvatiti  minimalno 90 posto stanovništva Grada Drniša, a aktivnosti će obuhvaćati dijeljenje letaka, radionice za djecu, edukativne radionice u pojedinim naseljima i slično.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background