Glavni tajnik HDZ-a Jandroković u Drnišu i Oklaju (foto&audio)

- 19. travnja 2017.

Sutra se raspuštaju sva tijela lokalne samouprave nakon čega započinju teći rokovi za lokalne izbore koje je Vlada raspisala za 21. svibnja, kada će hrvatski  građani birati općinske načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike.  Imena kandidata nadležnim izbornim povjerenstvima moraju biti predana najkasnije u roku 14 dana od raspisivanja izbora, do 5. svibnja u ponoć.
Najkasnije do ponoći 48 sati kasnije, nadležno izborno povjerenstvo utvrdit će i  objaviti zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba te njihovih zamjenika. Danom objave zbirne liste kandidata u javnim glasilima, službeno započinje i izborna promidžba koja traje do 24 sata prije dana održavanja izbora,  do 19. svibnja u ponoć.

Tada započinje izborna šutnja, a birališta se otvaraju 21. svibnja u 7 sati ujutro te će biti otvorena do 19 sati navečer kada će javnost doznati prve neslužbene rezultate dobivene iz izlaznih anketa.
Iako kampanja još službeno nije započela stranke su već aktivne. Svatko od njih na svoj način predstavlja svoje kandidate. Danas je u Šibensko kninskoj županiji, točnije Drnišu, Oklaju i Kistanjama bio glavni tajnik HDZ-a Gordan Jadroković.
Povod posjeti – kaže Gordan Jandroković je redoviti obilazak županijskih, gradskih i općinskih organizacija:

{play}images/audio2/Jandrokovic1_web.mp3{/play}

Na pitanje zašto idu u Prominu i u Kistanje Jandroković je odgovorio:

{play}images/audio2/Jandrokovic2_web.mp3{/play}

Priprema li se jača ofenziva na općine u kojima nije HDZ na vlasti glavni tajnik HDZ-a kaže:

{play}images/audio2/Jandrokovic3_web.mp3{/play}

U pratnji je bio i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Nediljko Dujić koji je na pitanje kada će biti poznati preostali kandidati posebno oni koji se odnose na zamjenike, s obzirom da još uvijek nije poznato tko će biti kandidat HDZ-a za dožupana i dogradonačelnika Drniša – odgovorio: 

{play}images/audio2/Dujic_web.mp3{/play}

G. Jandrokovic u Drnisu

G. Jandrokovic u Oklaju


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian