Izjave, analize, osvrti na izborni rezultat u Drnišu od strane kandidata

- 17. svibnja 2021.

Iza nas je prvi krug Lokalnih izbora, birači su svoje rekli.

HDZ-ovom Josipu Begonji  po treći put za redom poklonili su svoje povjerenje jer je u prvom krugu osvojio 51,65% glasova ili 1.607 glasova, te ostaje gradonačelnik Drniša.

Anđelka Tomić iz Nezavisne liste mladih osvojila je 23,54% ili 733 glasa, a Ante Galić iz koalicije Most-Domovinski pokret-Loza 19,85% odnosno 618 glasova.

Sinoć iza 22 sata Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene za područje Grada Drniša sa obrađenih svih 26 biračkih mjesta.

Nijedna od šest lista nije osvojila većinu u gradskom vijeću.

HDZ je osvojio uvjerljivo najviše glasova = 1.426 a D’Hondtovom metodom izračuna u mandate HDZ -u pripada mu sedam mandata, dva manje nego do sad.

Po dva mandata imaju NLM sa 517 osvojenih glasova te koalicija Most/Domovinski pokret/Loza za koju su glasovala 442 birača. Jedan mandat osvojila je koalicija HSLS/HSS  sa svojih 312 glasova te jedan mandat i HNS sa 206 glasova. Lista SDSS/SDP nije prešla prag (102 glasa). Za prijeći prag i osvojiti mandat u konačnici su trebala 203 glasa.

No jedan mandat pripada i predstavniku srpske nacionalne manjine a za sada je nejasno hoće li ući sa neke liste ili će ići posebni dopunski izbori za predstavnika manjine.

Gradsko vijeće ima 13 mandata plus mandat manjinca.

Evo dojmova i reakcija.

HDZ-ov  Josip Begonja:

MOST – DP – Loza Ante Galić:

NLM Anđelka Tomić:

HNS-ova Vlatka Duilo:

HSLS-ov Ivica Kosor

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background