Izdana građevinska dozvola za gradnju Centra za starije u Drnišu (foto & audio)

- 14. travnja 2022.

Izdana je građevinska dozvola za gradnju Centra za starije u Drnišu koji bi se gradio na predjelu „Pazar“.

Projektiran je za stalni smještaj 100 osoba, a planiran je i poludnevni boravak za 50-tak osoba. Procijenjena vrijednost izgradnje Centra za starije osobe s opremanjem je oko 60 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva za realizacija ovog projekta će se nastojati osigurati iz europskih fondova, tj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te vlastitim kreditnim učešćem Grada.

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja:

 

Uz smještaj u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama planiran je u okviru Centra još i restoran, te prostorije za liječničku ordinaciju, fizikalnu terapiju, prostorije za frizerski salon, caffe slastičarnicu te prostorije za društvene aktivnosti i drugo.

 

U Centru je predviđen smještaj pokretnih i aktivnih korisnika, polupokretnih i nepokretnih korisnika. Također, u Centru bi svoje radno mjesto našlo i tridesetak zaposlenika uglavnom žena što ovom kraju daje dodatni poticaj za ostanak na području koje je gospodarski devastirano od početka Domovinskog rata.

Prema izjavi gradonačelnika Josipa Begonje izgradnja Centra za starije je od velike važnosti za sve žitelje Grada Drniša te susjednih općina, a posebno za one treće dobi, jer smještajni kapaciteti postojećih domova za starije i nemoćne su skromni ne samo na razini cijele Šibensko-kninske županije već i susjednih županija pa korisnici na smještaj nerijetko čekaju i po nekoliko godina.

Grad Drniš će osnovati posebnu ustanovu Centar za starije – kazao je gradonačelnik Begonja:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian