Ipak se kreće!

- 13. studenoga 2015.

Foto: Marija Lojić

Stiglo je 420 stolica koje se upravo postavljaju u drnišku polivalentnu dvoranu u sklopu Doma kulture. Za nešto više od milijun kuna s PDV-om nabavljene su samostojeća i samogrijajuća sjedala za dvoranu, svečani zastor za pozornicu veličine 200 četvornih metara i rolo kino ekran s motorom. Proces nabave mogao je krenuti nakon što je u rujnu ove godine 600.000 kuna Gradu Drnišu za sufinanciranje odobrilo Ministarstvo kulture. Izvođač radova je tvrtka CON-FORMO d.o.o. iz Osijeka. Nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka DIZAIN-ING iz Drniša.

Za završetak uređenja i potpuno opremanje polivalentne dvorane namijenjene za kino i kazališne predstave, razne simpozije te slične događaje, potrebno je još osigurati oko milijun i pol kuna za obrtničke radove na dovršenju garderobe za glumce, sanitarnih čvorova i predvorja dvorane sa stubištem, nabavu kinoopreme te dovršiti klimatizaciju. Ujedno se treba napraviti rampu za pristup osoba s invaliditetom, te urediti i pristup ulazu dvorane.

Podsjetimo, 2009. godine kada se posljednji put radilo na dvorani ponestalo je novca za njezino konačno uređenje. A do sada, računajući i ovo zadnje ulaganje, utrošeno je više od devet milijuna kuna.

Inače, temelji drniškog Doma kulture, prije više od 60 godina, udareni su prema nacrtima slavnog kipara Ivana Meštrovića. Potom je 1984. godine projektirana nova zgrada današnjeg izgleda koja se sastoji se od tri dijela. Prvi dio je dovršen 1989. godine i u njemu su smješteni Pučko otvoreno učilište, Radio Drniš i Narodna knjižnica. Drugi dio čine spomenuta višenamjenska dvorana, prostor ugostiteljske namjene te prostorije za glumce, garderoba i slično. Treći dio namijenjen je raznim kulturnim umjetničkim društvima, a danas je u funkciji prostor u kojem djeluju udruge civilnoga društva, glazbarnica Gradskog puhačkog orkestra i učionice za školu stranih jezika.

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background