I dalje raste interes posjetitelja za drniškim područjem

- 20. travnja 2015.

Foto: arhiva

Petu godinu za redom drniška Turistička zajednica bilježi porast gostiju. Brojke govore kako je u odnosu na 2013. godinu u Drnišu lani zabilježen porast broja dolazaka od 20 posto, odnosno 2500 dolazaka. Što se tiče noćenja prošle ih je godine ostvareno 7 839  što je za 43 posto više u odnosu na godinu prije. Iako je Drniš u postocima među županijskim rekorderima, drniški brojevi i dalje su skromniji u odnosu na one s mora.
Rečeno je to na redovnoj godišnjoj Skupštini Turističke zajednice grada Drniša kojoj je prethodio skup Turističkog vijeća. Na Skupštini su usvojena i izvješća o radu turističkog ureda te financijsko izvješće za prošlu godinu koje je podnijela direktorica Josipa Čupić.
Na prvom mjestu po dolascima i dalje je Nacionalni park Krka. Turistima od drniških destinacija sve je zanimljiviji kanjon Čikole, a nezaobilazna su pitanja gostiju i o drniškom pršutu, istaknula je direktorica TZ Drniš.
Pozitivan pomak svakako je i povećanje broja smještajnih kapaciteta koji su povećani tijekom zime, tako da je trenutačno 150 postelja na području Grada Drniša mahom smještenih u obiteljskim gospodarstvima koji nude usluge seoskog turizma.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background