Hajduk slavi 106. rođendan

- 13. veljače 2017.

13. veljače poseban je dan za sve navijače Hajduka diljem Hrvatske i svijeta. Majstor s mora danas slavi svoj 106. rođendan! Četvorica praških studenata 13. veljače 1911. godine došli su na ideju da u svom gradu Splitu osnuju nogometni klub.
Vjerojatno nisu ni znali u što će se sve to pretvoriti. Hajduk je postao više od kluba, religija, a velika ljubav kojom ga hrane njegovi navijači posebno u teškim trenutcima jedinstvena je u svijetu!

Današnja proslava Hajdukova 106. rođendana započela je misom u crkvi sv. Ante na Poljudu. Nakon polaganja vijenaca na sjevernoj tribini za sve poginule pripadnike Torcide, i splitskom groblju Lovrinac za bivše igrače, trenere i čelnike kluba koji su zadužili klub u ovih 106 godina, središnji događaj današnje proslave je svečana sjednica u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu od 12 sati. Na sjednici su uz brojne uglednike bili prisutni i cijela prva momčad predvođena trenerom Joanom Carillom.

Uz čestitke Hajduku za rođendan završit ćemo legendarnom izjavom Meštra iz Velog mista: ” Mogu krepat svi kraljevi i carevi ma Ajduk će ostat”!

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian