Gradu Drnišu odobreno više od 1,8 milijuna kuna za sufinanciranje EU projekata

- 25. rujna 2019.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Drnišu više od milijun i 800 tisuća kuna bespovratnih sredstava za potrebe sufinanciranja provedbe Europskih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.

Od toga milijun i 371 tisuću kuna za sufinanciranje dijela sredstava koje je Grad Drniš dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta „Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš“. Provedba tog projekta započela je 10. lipnja a traje do prosinca 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 9 milijuna i 167 tisuća kuna a iz Europskog strukturnog fonda Grad Drniš već je povukao 6 milijuna i 855 tisuća kuna. Projektom će se izgraditi i opremiti istočni dio zone, čime će se aktivirati još dodatna 4,5 hektara zemljišta. Cilj je stvoriti optimalne infrastrukturne i prateće preduvjete za pokretanje poduzetništva na području Grada Drniša.

Dok 504 tisuće i 611 kuna odobreno je za sufinanciranje dijela sredstava koje je Grad Drniš dužan osigurati iz vlastitih izvora za provedbu projekta „Natura Drniš“. Ukupna vrijednost projekta je 5 milijuna i 674 tisuće kuna. Kroz ovaj projekt do kraja 2019. godine se planira uređenje pješačko-biciklističke staze Promina u duljini od 6 km, postavljanje signalizacije i urbane opreme cijelom duljinom staze, zatim uređenje hostela u staroj školi u Bogatićima Miljevačkim za smještaj 20 osoba, kao i nabavka još dva terminala za iznajmljivanje bicikli. Projektu je iz EU fonda odobreno 4 milijuna i 765 tisuća kuna.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian