Gradsko vijeće Grada Drniša usvojilo rebalans proračuna koji je porastao za 7 milijuna kuna

- 5. lipnja 2020.

Gradsko vijeće Grada Drniša usvojilo je prvi rebalans proračuna koji je narastao za više od 7 milijuna kuna,  izvijestila je pročelnica za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti Ivana Sučić:

 

Kapitalne pomoći opće države povećavaju se za milijun i 601 tisuću kuna, a odnosi se na: sufinanciranje projekta „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Moseć u Gradu Drnišu“ u vrijednosti od 10% ukupno prihvatljivih troškova – milijun i 311 tisuća kuna od čega je za ovu godinu planirano 665  tisuća kuna.  Potom je riječ o sufinanciranju: „Pilot projekta uspostave loT gradske mreže za potrebe upravljanja javnom rasvjetom“, i „Pilot projekta uspostave loT gradske mreže za potrebe praćenja kvalitete zraka u Drnišu“.

487 tisuća kuna se odnosi na sufinanciranje projekta – „Sanacija opasnog mjesta – semaforizacija raskrižja županijskih cesta u Širitovcima“ vrijednosti 696 tisuća kn a ostatak će financirati Grad Drniš. 88.000,00 kuna se odnosi na sufinanciranje projekta modernizacije ceste uz Jabuku od strane Ministarstva graditeljstva. Vrijednost projekta je 220 tisuća 541 tisuću kuna, a ostatak financiranja osiguran je iz gradske blagajne

Kapitalne pomoći iz EU fondova povećavaju se za 5 milijuna i 484 tisuće kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sanacija odlagališta otpada „Moseć“ u Gradu Drnišu koji je ugovoren u vrijednosti od 13 milijuna i 318 tisuća kuna. Bespovratna sredstva iznose 11 milijuna i 314 tisuća kuna. Rok za završetak provedbe je listopad 2021. godine;

186 tisuća kuna stiže temeljem Ugovora o financiranju projekta “Izgradnja sustava za navodnjavanje na nogometnom igralištu NK DOŠK u Drnišu” sklopljenom između Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Drniša. Ukupna vrijednost projekta je 327 tisuća  kuna. Razliku će osigurati Grad Drniš u vlastitom proračunu.

Umanjenje u proračunu iznosi 360.000,00 kuna za projekt iz poziva „Pametnih gradova“, koji su sada planirani u okviru pozicije Kapitalne pomoći unutar opće države.

Amandman je uputila Nezavisna lista mladih a vijećnik Ante Čupić kazao:

 

Riječ je o kapitalnim ulaganjima što se tiče provedbe europskih projekata pravi rebalans bit će u mjesecu srpnju –  odgovorio je gradonačelnik Josip Begonja:

 

Vijećnicu  HNS-a Vlatku Duilo je zanimalo:

 

Što se tiče punjenja proračuna gradonačelnik Begonja je kazao:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian