Fra Mariju – hvala i sretno!

- 1. kolovoza 2016.

Nakon 6 godina pastoralnog rada u župi Gospe od Ružarija u Drnišu, poglavito s mladima, gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Josipom Begonjom oprostila se od fra Marija Radmana, koji od danas prelazi na pastoralni rad u Zagreb u župu Gospe Lurdske.

Gradonačelnik je fra Mariju zahvalio za veliki doprinos na molitvenom i svakom drugom društvenom planu koji je kroz proteklo razdoblje radio s mladima drniškog kraja.

Uz želje da jednoga dana ponovno dođe u drniški kraj na svoju svećeničku službu, fra Mario se zahvalio za uspješnu suradnju u proteklom vremenu sa zaposlenicima gradske uprave Grada Drniša – priopćeno je iz Gradske uprave Grada Drniša. 

Odlukom provincijskog kapitula u župi Gospe od Ružarija je došlo do promjene župnika i župnog vikara. Tim povodom župna i večernja Sv. Misa, 17. srpnja 2016., bile su na neki način oproštaj od župnika fra Petra Klarića i župnog vikara fra Maria Radmana.

Fra Petar se zahvalio vjernicima i svim suradnicima od ministranata preko FRAME i OFS-a do župnog zbora i časnih sestara ističući zadovoljstvo načinom komunikacije i suradnje. Također je zahvalio gradskim vlastima i institucijama s kojima je imao uspješnu suradnju.

Od fra Petra se u ime župne zajednice oprostila prigodnim riječima sestra iz franjevačkog svjetovnog reda a djeca su mu u znak zahvalnosti predala prigodne darove, svećeničku albu i pribor za sakrament bolesničkog pomazanja. U ime grada riječi zahvale je uputio gradonačelnik g. Josip Begonja a prigodne darove, koji simboliziraju naš grad, predao je predsjednik Gradskog vijeća Ante Galić.

Posebno emotivno je bilo prisustvovati na večernjoj Sv. Misi na kojoj se fra Mario oprostio od vjernika, framaša i ministranata.
Fra Mario je posebno napomenuo da će mu naš grad i naša župa ostati u sjećanju jer je to njegova prva služba i župa. Fra Mariu su djeca predala cvijeće, svećeničku albu i pribor za sakrament bolesničkog pomazanja kao trajnu uspomenu – priopćeno je iz Župnog ureda.

I redakcija Radio postaje Drniš fra Mariju zahvaljuje na suradnji u emisiji ‘Duhovna misao’, bilo nam je zadovoljstvo – i sretno!

 

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian