Gradonačelnik Begonja: Drveće u Drnišu održava certificirana tvrtka, prema naputcima struke

- 10. ožujka 2022.

Radio Drnišu danas obratili zabrinuti građani, kojima se ne sviđa način na koji se u Drnišu održava drveće.
Naime, udruga Kulturni gard KUG-a u svojoj današnjoj objavi na Facebook društvenoj mreži apelira na nadležne i odgovorne da zaustave aktualni način tretiranja drveća i hitno angažiraju stručne osobe kako bi spasili i zaštitili preostalo drveće u Drnišu, a uz poruku: ‘Neka grad Drniš bude primjer ostalim gradovima u zaštiti svog zelenila’.
U svojoj objavi označili su Radio Drniš i Grad Drniš.
Mail sa pitanjima: Tko je nadležan za radove podrezivanja drveća? Tko ih provodi? I tko je angažiran od strane struke odnosno tko nadzire sječu stabala po Drnišu, posebno u gradskom parku? – Redakcija Radio Drniša potom je uputila pročelniku Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša te gradonačelniku Grada Drniša Josipu Begonji koji nam je ubrzo odgovorio – kazao kako se isključivo drveće sorte Američki jablan podrezuje na ovaj način, jer je tako kazala struka.

Gradonačelnik se pozvao i na dugogodišnju suradnju sa Hrvatskim šumama – Šumarijom Drniš, čiji su djelatnici sudjelovali pri podrezivanju prvih jablana u Drnišu upravo na ovaj način kako je i podrezano posljednje stablo u gradskom parku.

Gradonačelnik kaže da drveća koja su prije četiri godine već podrezivana na isti način dogodine će vjerojatno trebati novo održavanje jer su se krošnje brzo obnovile i ponovno su prevelike:

 

Grad Drniš je za radove podrezivanja angažirao Obrt Wolf iz Drniša, koji je, kaže Begonja, certificiran za hortikulturne radove:

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background