Gradonačelnik Drniša Josip Begonja postaje zastupnik u Saboru

- 21. srpnja 2020.

Gradonačelnik Drniša mr.sc. Josip Begonja u novom sazivu Hrvatskog sabora bit će zastupnik, a imenovan je kao zamjena Nediljku Dujiću predsjedniku ŽO HDZ -a Šibensko kninske županije, na sinoć održanoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu.

Na nedavno održanim parlamentarnim izborima, Josip Begonja bilo je na listi HDZ za IX. izbornu jedinicu pod rednim brojem 13, a osvojio je 1.104 preferencijalnih glasova birača.

Za Radio Drniš je kazao:

 

Josip Begonja je gradonačenik Drniša od prijevremenih izbora u siječnju 2013. godine.

Rođen je 4. prosinca 1961. godine u Drnišu. Oženjen je i otac troje djece te sudionik Domovinskog rata.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 1987. godine, a ima i magisterij s Pravnog fakulteta u Zagrebu (tema magistarskog rada bila mu je „Fiskalni sustav i fiskalna politika”).

Bio je zaposlen kao viši inspektor u Poreznoj upravi – Područnom uredu Šibenik. Autor je više od 15 stručnih članaka u časopisima “Porezni vjesnik”, “Hrvatska pravna revija”, “Računovodstvo i financije” te „Računovodstvo i porezi u praksi”.

Na posljednjim lokalnim izborima 2017. godine u prvom krugu je ponovno izabran na mjesto gradonačelnika Drniša s 52,12 posto osvojenih glasova.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian