Grad Drniš provodi devet europskih projekata vrijednih 17 milijuna kuna (audio)

- 21. siječnja 2020.

Devet projekata sufinanciranih iz europskih fondova Grad Drniš trenutno provodi, vrijednosti preko 17 milijuna kuna jedan je prijavljen za sufinanciranje, a četiri su u pripremi.
U provedbi su projekti „Izgradnja Dječjeg vrtića Drinovci“, Natura Drniš, „Osposobljavanjem do zaposlenja“ , te „Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u Poslovnu zonu Drniš“. Peti je projekt “ZAŽELI– Program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” a slijedi projekt WiFi4EU te i Smart City.
Europski projekt u provedbi je i Modernizacija javne rasvjete u Ulici Ivana Meštrovića te potom i Sanacija dijela oborinske kanalizacije u Gradu Drnišu.
Prijavljeni projekt za europska sredstva je Sanacija odlagališta neopasnog otpada Moseć a četiri projekta u pripremi su: Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniš, drugi je Izgradnja pješačkog visećeg mosta između Gradine i vidikovca Moseć, treći je Uređenje male dvorane za potrebe tamburaškog orkestra “Krsto Odak” , te četvrti Izgradnja dijela fekalne kanalizacije, predjel Balek, faza 2. Svi projekti predstavljeni su na mrežnoj stranici Grada Drniša.
Dok u protekloj 2019. godini vrijednost provedenih ulaganja na području Grada Drniša mahom zahvaljujući provedbi upravo europskih projekata je preko 10 milijuna kuna.
U što je uložen taj novac – odgovara gradonačelnik drniša Josip Begonja:

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian