Grad Drniš nastavlja sa projektom „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ kroz fazu III.

- 29. studenoga 2022.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, dana 12. kolovoza 2022. godine donijelo je drugu Odluku o financiranju (KLASA: 983-01/22-01/13, URBROJ: 524-07-02-01-01/2-22-19) u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.1.1.16 „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Ovom odlukom odobreno je financiranje u 100%-tnom iznosu za projekt “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”, kojeg je Grad Drniš prijavio u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.1.1.16 “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”. Projekt je vrijednosti 988.000,00 kuna, a kroz projekt će se zaposliti 20 žena pripadnica ciljne skupine na puno radno vrijeme, a koje će skrbiti o 120 krajnjih korisnika, odnosno starijih i nemoćnih osoba.

U srijedu 14. rujna 2022. godine u Zagrebu gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”.

Potom su koncem mjeseca rujna provedena dva javna poziva : Javni poziv za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme za potrebe provedbe aktivnosti te Javni poziv za iskaz interesa za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i/ili nemoćnim osobama u sklopu projekta “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”

Dvadeset žena potpisalo je Ugovore za zasnivanje radnoga odnosa na određeno vrijeme (6 mjeseci) za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta „Ponovno zajedno“ – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu – radnica za pomoć i potporu starijim i/ili nemoćnim osobama s područja Grada Drniša, u sklopu poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III“

Opis poslova koje će obavljati zaposlene žene su: – pomoć u dostavi namirnica i drugih potrepština, – pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, – pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, – pomoć pri oblačenju i svlačenju, – briga o higijeni, – pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava lijekova..) – pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.

Razdoblje provedbe projekta je do 14. svibnja 2023. godine.

• plaćena promidžba

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian