Gabi Novak ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

- 29. studenoga 2023.

Gabi Novak ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

Gabi Novak s albumom Pjesma je moj život (Aquarius Records) nova je predvodnica Top-liste prodaje. Time je izdanje Pjesma je moj život postalo 17. naslov na vrhu liste najprodavanijih u Hrvatskoj.Haustor (Bolero, Croatia Records) je ostao na broju dva, dok na trećem mjestu nalazimo prošlotjedne predvodnike, grupu Majke (Razdor, Croatia Records). Hladno pivo s pločom Džinovski (Croatia Records) boravi na četvrtoj poziciji, a peti najprodavaniji naslov je Dino Dvornik (Dino Dvornik, Croatia Records).


Gabi Novak, Pjesma je moj život (Aquarius Records)

Gabi Novak jedna je od tri izvođačice koje su imale najprodavanije izdanje u 2023. godini. Osim nje, na samom vrhu boravile su još Nika Turković (11Aquarius Records, dva tjedna) i Josipa Lisac (Dnevnik jedne ljubaviCroatia Records).

Dolazak LP-a Pjesma je moj život na broj jedan Top-liste prodaje rezultat je akcije diskografske kuće Aquarius Records koja je album objavila na vinilnoj ploči. Radi se o izdanju originalno objavljenom 2002. godine i njezinom posljednjem originalnim pjesmama, a da nisu kompilacije ili reizdanja. Ideju za objavu na vinilu Gabi Novak je dobila od sina Matije Dedića u vremenima kada bilježimo povećani interes za ploče.

Zahvalna sam Matiji na ideji i poticaju da snimimo takav album koji je sav bio jedna ljubav, iz kojeg su se rađale i razvijale karijere, koji je i meni dao jedan novi lijepi oblik. Valjda se to osjetilo i na van, na slušanje, jer je album i višestruko nagrađen. Našu sreću, optimizam, suradnju, ljubav, povjerenje, kreaciju i toplinu odsad ćete, evo, moći slušati i s vinila“, riječi su Gabi Novak prilikom predstavljanja vinilnog reizdanja.


Majke, Razdor (Croatia Records)

Ovoga tjedna lista bilježi 20 promjena, što je najveći broj u cijeloj 2023. godini. Ukupno treći puta ove godine (18. siječnja i 8. studenoga), rezultati prodaje domaćih izdanja nema nijedan novitet.

Kroz 11 mjeseci 2023. godine, među najprodavanijima je kao novi ulaz ušlo ukupno 118 albuma. Najveći broj novih naslova na listi (11) ušlo je 6. rujna 2023. godine. Točno 10 izdanja došlo je na sam vrh liste u tjednu izlaska kao najviši novi ulaz.

Kada pogledamo ovotjednih 40 najprodavanijih domaćih albuma, ukupno 31 izvođač se našao na listi. Najveći broj naslova (24) ima ukupno 17 grupa, od čega pet sastava ima više izdanja u rezultatima prodaje.

Na ovotjednoj listi najviše se spominje Majke s četiri albuma – Razdor (broj 3), Greatest Hits Collection (broj 14), Milost (broj 17) i Nuspojave (broj 26). Najdulji niz bez ispadanja drži Vojko V s LP-jem Dvojko (Croatia Records, broj 12, 38 uzastopnih tjedana).


The Rolling Stones, Hackney Diamonds (Polydor/Universal Music Hrvatska)

Kultni britanski rock sastav The Rolling Stones (Hackney DiamondsPolydor/Universal Music Hrvatska) vratio se na vrh strane Top-liste prodaje poslije tri tjedna. Ovim rezultatom, album Hackney Diamonds je postao sedmi naslov ove godine s tri ili više tjedana na broju jedan liste najprodavanijih stranih izdanja. Isto tako, ovo je peti naslov koji je boravio najmanje tri tjedna na vodećoj poziciji rezultata strane prodaje, a da je originalno objavljen u godini izlaska.

Dosadašnja predvodnica Taylor Swift (1989 (Taylor’s Version)Republic/Universal Music Hrvatska) boravi na broju dva, dok preostala tri mjesta među pet najprodavanijih drže albumi K-pop žanra. Boyband Stray Kids ima dva EP-a u Top 5 – 5-Star (JYP Entertainment, broj 3) i Rock-star (JYP Entertainment, broj 5), dok četvrto mjesto drži izdanje Golden (Big Hit EntertainmentJung Kooka, nekadašnjeg člana sastava BTS.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 13. do 19. studenoga 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian