Francuski veleposlanik Jérôme Pasquier u posjeti Drnišu

- 2. listopada 2012.

Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jérôme Pasquier danas je posjetio Drniš. U Društvenom domu sastao se s dogradonačelnicom Vlatkom Duilo i predstavnicima šest drniških udruga.

Dogradonačelnica Duilo upoznala ga je sa zemljopisnim, kulturnim i povijesnim značajkama drniškog kraja, posebno istaknuvši ulogu djelovanja nevladinih udruga u razvoju civilnog društva na lokalnoj razini.

Povod posjetu je potpora francuskog veleposlanstva mreži za ruralni razvoj “SUVEZ – uključivanje žena u održivi razvoj ratom pogođenih područja”. Projekt koji traje od 2010. godine financira Europska unija kroz Europski program za demokraciju i ljudska prava i Francusko veleposlanstvo koje je izdvojilo oko 70.000 kuna.

Opći cilj projekta je održivi razvoj područja posebne državne skrbi kroz aktivno uključivanje žena u proces mirenja različitih grupnih interesa kroz izgradnju održivog partnerstva ženskih udruga i inicijativa u razvoju ratom pogođenih područja Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Skupu su nazočili i predstavnici udruga: OGI, Zvonimir, Žena, Lige protiv raka grada Drniša i udruge žena Sv.Roko iz Drniša, te Etno udruge Petrovo polje iz Ružića koji su francuskog veleposlanika upoznali sa svojim radom i djelovanjem. Etno skupina Petropoljaca izvela je i prigodan kulturni program.

Njegova ekselencija Jérôme Pasquier u pratnji dogradonačelnice Vlatke Duilo obišao je i grad, a posebice se zanimao za djela Ivana Meštrovića, čijih 12 skulptura upravo su izloženi u muzeju Rodin u Parizu u sklopu festivala Hrvatske u Francuskoj, opsežnog projekta kojim će se ove jeseni Hrvatska predstaviti francuskoj publici nizom događanja s područja hrvatske kulture, obrazovanja, znanosti, turizma, gospodarstva, sporta i gastronomije.

francuz-1

francuz-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Mlikarice


Prethodna objava

Urar


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background