Fond za energetsku učinkovitost odobrio dva projekta Grada

- 3. lipnja 2015.

Foto: Arhiva

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 170.240,00 kuna sufinancirat će Gradu Drnišu nabavu kanti sa smeće.
Grad se u ožujku ove godine javio na Javni poziv Fonda za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada kako bi nabavio 1.200 komada kanti u zelenoj boji. Namjera je nabaviti 200 komada kanti zapremine 80 litara, 900 komada od 120 litra i 100 komada zapremnine 240 litra u koje će ubuduće građani odvajati kućni otpad. Sukladno ponudi tvrtke Stražaplastika d.d. procijenjeni iznos nabave je 212.800,00 kuna. U provedenom postupku Fonda za zaštitu okoliša i energetiku učinkovitost utvrđeno je da će se nabavom ovih kanti omogućiti učinkovitije gospodarenje otpadom u skladu s osnovnim načelima Zakona o zaštiti okoliša i Zakona o održivom gospodarenju, te ciljevima Strategije gospodarenja otpadom, navodi se u obrazloženju Fonda. Stoga će Fond nabavu sufinancirati sa 170.240,00 kuna ili 80% sredstva, a ostatak iz svog proračuna treba osigurati Grad Drniš. Grad postupak nabave kanti mora pokrenuti najkasnije do konca ovog mjeseca.
Fond je ujedno gradu odobrio 50.000 kuna za sufinanciranje energetskih pregleda sustava javne rasvjete. Procijenjena ukupna vrijednost ovog projekta je 84. 750,00 kuna, od kojih će 59% sredstva pokriti Fond, a ostatak mora osigurati korisnik. U Gradu očekuju da će nakon obavljenog pregleda javnih rasvjetnih tijela doći do smanjenja troška javne rasvjete. U Odluci Fond je uvjetovao da krajnji rok za dostavu potpune dokumentacije za isplatu sredstva ne smije biti dulji od šest mjeseci, počevši od dana zaprimanja Odluke.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background