Fešta gušta i tradicije u subotu u Koprnu

- 7. kolovoza 2018.

U subotu se u Koprnu održavaju 11. Užance Zagore u čast svetog Lovre. Kako organizatori iz udruge Kampanel 1861. kažu radi se o fešti tradicije i gušta. Bogat program započinje u 17 sati, a posjetitelji mogu očekivati nastup benda Amigosi i klape Bonaca. Osim njih nastupit će i nekoliko kulturno umjetničkih društava.

Udruga okuplja i potiče pozitivnu energiju u dalmatinskoj zagori kroz tradicijske, sportske, kulturne, turističke i razvojne potencijale. Također promovira i provodi projekt oživimo i očuvajmo zagoru. Udruga već 11 godina organizira Užance zagore u čast sv.Lovre, a ovako nam je program najavio predsjednik udruge Ivica Mrčela.

-Ove godine imamo trodnevnicu svetom Lovri. Sveti Lovre je 10.08. kada će biti misa i procesija u 10:30, a glavni događaj i Užance Zagore su u subotu u 17 sati, procesija u čast svetog Lovre uz pratnju šibenske straže i sveta misa koju će predvoditi Fra Luka Delić.

U sklopu užanaca nastupit će KUD Filip Dević Split, KUD sv.Donat Zadar, KUD Srce Zagore, KUD sv.Luka Škabrnja i KUD Jadro Solin. Ivica Mrčela iskoristio je priliku da pozove sve da dođu na proslavu svetog Lovre u Koprno.

-Ovim putem pozivamo sve slušatelje Radio Drniša, sve prijatelje Zagore da svi zajedno pokušamo probuditi Zagoru u Koprnu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background