Održana 3. DOŠK-ova Plava noć.

- 4. prosinca 2023.

U subotu je održana 3. DOŠK-ova Plava noć.

U dvorani hotela Ivan u Solarisu, u sklopu Amadria Parka, okupilo se oko dvjestotinjak Drnišana i njihovih prijatelja na donatorskoj večeri cilj koje je pomoći radu 104 godine starog kluba, koji okuplja preko 150 djece i mladeži u sklopu svog omladinskog pogona i seniorske momčadi. Što je rekordan broj.

Osim same ideje pomoći rada kluba i prikupljanja sredstava, Plava noć je po uzoru na nekadašnju večer, vrijeme za okupljanje igrača, navijača, sponzora, simpatizera i prijatelja kluba kako bi se kroz druženje i zabavu zaključila godina, skovali planovi za budućnost te iznikle ideje za nove projekte.

Večeri su se odazvali gosti iz sportskog, gospodarskog, političkog i javnog sektora, bivši i aktualni igrači, koji su svojim dolaskom podržali rad kluba te konstruktivnim prijedlozima, projektima otvorili neka nova poglavlja u budućnosti.

Među njima legendarni igrač Hajduka Ivan Gudelj, Ante Kulušić član izvršnog odbora HNS-a, te i njegov imenjak Ante Kulušić jedan od poznatijih naših nogometaša ponikao iz DOŠK-a, igrao za Turkski klub Ankaragücü.

Na 3. Plavoj noći sudjelovali su i gradonačelnik Drniša i saborski zastupnik Josip Begonja, župan Šibensko kninski Marko Jelić, direktor županijske turističke zajednice Krešimir Šakić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, predsjednica GO HDZ-a Grada Drniša Niveska Vlaić, načelnik Općine Unešić  Živko Bulat i drugi.

U ime DOŠK-a izraze dobrodošlice i zahvalnosti uputio je predsjednik uprave Darko Ćevid.

Odigrana je i lutrija sa bogatim nagradama, aukcija DOŠK-ovih starih dresova, prodaja suvenira, dok je sve okupljene zabavljao drniški Moonlight bend.

Legendarni Hajdukovac okupljenima se obratio biranim riječima a za Radio Drniš je kazao:

 

Ante Kulušić član izvršnog odbora HNS-a:

 

Župan Jelić:

 

DOŠK-ovi su ustrajni po pitanju organiziranja Plavih noći, ona nije nešto novo, ona je nešto što baštinimo.

Nekadašnjih Plavih noći iz slavne Danice stariji Drnišani se vjerojatno sjećaju. Te su večere također organizirali ljudi koji su voljeli – i DOŠK-a i Drniš. Bili su to plesnjaci za pamćenje, koji su dio povijesti i kluba i grada.

Stara priča oživljava se novom vizijom a sa starim poznatim drniškim entuazijazmom koji je bio generator mnogih lijepih priča – i kad su se činile nemogućima.

Sve su snage uprte – kako bi sadašnja djeca jednog dana također imala što baštiniti, kako bi imali naslijeđe kojim će se ponositi.

A sav novac prikupljen na donatorskoj večeri bit će uložen u uvjete rada na Podvornici, u infrastrukturu, stručni kadar, u Doška.

Atmosferu sa Plave noći donosimo i u galeriji fotografija:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian