Dvije novooboljele osobe od Covida-19 u Drnišu, šest u županiji

- 9. rujna 2020.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije šest je osoba oboljelo od COVID-19 infekcije; tri su osobe iz Knina, dvije iz Drniša, te jedna osoba s područja Grada Šibenika. Riječ je o osobama mlađe i srednje životne dobi, uglavnom kontaktima ranije oboljelih – priopćeno je iz županijskog stožera.

Trenutno je 68 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije, od kojih se pet osoba liječi na odjelu infektologije, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja  24 sata testirano je 67 osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 340 osoba koji su kontakti već poznatih oboljelih osoba.

Hrvatska je, prema podacima Europskog centra za prevenciju i suzbijanje bolesti pri vrhu EU-a po kumulativnom broju preminulih od koronavirusa na 100 tisuća stanovnika u posljednjih 14 dana. U protekla dva tjedna od infekcije covid-19 preminulo je 30 osoba, a od početka epidemije borbu s novim virusom u Hrvatskoj izgubile su 203 osobe.

Uoči užeg kabineta Vlade na taj podatak osvrnuo se ministar zdravstva Vili Beroš.

Kazao je kako Covid-19 moramo imati u fokusu, međutim ne smijemo zanemariti ostale zdravstvene potrebe:

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dodatne upute za škole, koje se tiču hrane i odmora.

Kažu da je izlazak iz učionice tijekom odmora nužan, a posebno se preporučuje da učenici izađu na otvoreno kada god to vremenske prilike dopuštaju.

Osim toga, izlazak je nužan i kako bi se mogle provjetriti učionice.

Nadalje, djeca u školu smiju donijeti hranu od kuće. Treba je pritom uredno zapakirati, prije jela – oprati ruke vodom i sapunom i ne dijeliti je s drugim osobama.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background