Druženje uz Dan seoske žene u Biočiću

- 19. listopada 2015.

Foto: Marija Lojić

Ideja o obilježavanju ovog dana pokrenuta je prije 20 godina kako bi se skrenula pažnja na položaj žena na selu te osvijestila javnost o problemima s kojima se susreću.
Upravo tim povodom Udruga žena „Petropoljka” u suradnji s Udrugom „Žena” iz Drniša u Biočiću su u prostoru tamošnje škole izložile proizvode iz domaće radinosti: ručne radove, rakije te kozmetičke i druge preparate, a susret je uz domaće jelo i kolače upotpunjen i izborom svojevrsne miss seoske žene.
Udruge su na ovaj način htjele „odati počast seoskoj ženi koja puno radi, a nema nikakvu naknadu ni priznanje za svoj rad”, kazala je predsjednica Udruge „Žena” Milena Perčin. „Uloga seoske žene danas je vrlo velika, žena je glavni nosilac domaćinstva i najveći teret pada na nju i ovo druženje danas ovdje napravile su žene same. To su žene koje imaju djecu, koje su odvojile od svog vremena kako bi ovaj susret uspio” dodala je predsjednica Udruge žena „Petropoljka” Bosiljka Janjić.
Osim organizatora druženju su se odazvale i članice Udruge „Žene kosovske doline”, s predsjednicom Radmilom Drezgom, koja je kazala kako je „važnost ovakvih susreta i međusobne suradnje ovih udruga velika baš zbog toga što su u pitanju žene, kojima je ovo prilika da pokažu da su žene itekako bitne te kako ne nose samo tri kuta u kući već cijelu kuću. Također želimo da se kroz ovakav vid druženja rode neke nove ideje za poboljšanje kvalitete života, ne samo žena već i ostalih struktura društva.”

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić

Foto: Marija Lojić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background