Drniški vatrogasci u Francuskoj dobili vrijednu opremu

- 2. ožujka 2018.

Delegacija DVD-a DRNIŠ bila je u posjetu Francuskoj gdje im je donirana vatrogasna oprema. Naime, glas o katastrofalnim požarima koji su prošle sezone pogodili Hrvatsku a i druge mediteranske zemlje prenijeli su brojni mediji i u inozemstvu.

Nakon čega su mnogi odlučili pomoći. Prije svih u listopadu prošle godine Korzikanac, Jacques Nicolai pokrenuo je prvu akciju pomoći i skupio vatrogasnu opremu koju je podijelio prominskim, drniškim i ružićkim vatrogascima, a potom su se uključile i druge udruge Hrvata u Francuskoj.

Pa je tako DVD DRNIŠ pozvan na godišnje okupljanje članova A.CRO.NE – udruge Hrvata sjeveroistočne Francuske na poziv Drnišanina Marka Milovca koji živi dugi niz godina u Francuskoj.

Okupljanje je održano u Gradu Pompey, desetak kilometara od grada Nancya u pokrajini Lorraine.

Članovi udruge su prethodno prikupili vrijednu vatrogasnu opremu koja je donirana drniškim vatrogascima a dio opreme bit će proslijeđen i ostalim društvima u županiji.

Na okupljanju kao gost je bio i veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Filip Vučak te gradonačelnik Pompeya Laurent Troglic koji je također hrvatskog podrijetla.

Na večeri su posluženi hrvatski specijaliteti, drniški pršut i drniški trapist te sinjski arambašići, a sudionicima okupljanja podijeljena je monografija „Vatrogasci Drniš 1951.-2011.” – priopćeno je iz drniškog DVD-a.

Drniški vatrogasci posebno se zahvaljuju gospođama Christine Marbaix-Tadic i Sylvie Tadic koje su organizirale okupljanje i brinule se za njih tijekom boravka u Francuskoj te svim članovima udruge A.CRO.NE.

FOTO: DVD Drniš

veleposlanik Filip Vučak

donirana oprema

donirana oprema 2

vozila ispred vatrogasnog logističkog centra


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian