Drniški vatrogasci i planinari dali ogroman doprinos u spašavanju skloništa i kuća na Dinari

- 14. travnja 2020.

Preko dvije tisuće hektara trave i niskog raslinja izgorjelo je u požaru koji je harao Dinarom od subote, a sinoć je stavljen pod kontrolu.

Požar se proširio iz BiH, gorjelo je na pretežito nepristupačnom terenu Dinare, a danas je na toj planini počeo padati snijeg.

Kako je priopćeno od strane Hrvatske gorske službe spašavanja u gašenju požara sudjelovali su vatrogasci Državne intervencijske postrojbe, lokalna Dobrovoljna vatrogasna društva, te članovi DVD Drniš i DVD Sveta Ana iz Lištana iz Bosne i Hercegovine.

Svih ovih dana pomoć su pružali i članovi Planinarskih društava Zolj iz Vrlike, i Promina iz Drniša, te planinari i mještani.

“Članovi i suradnici GSS Stanice Split iz Vrlike i Sinja te članovi planinarskih društava Zolj iz Vrlike i Promina iz Drniša, uz vatrogasce iz DVD-a Drniš i još nekoliko vatrogasnih društava, zajedno s volonterima iz okolnih mjesta, proteklih su dana dali ogroman doprinos u obrani planinarskih skloništa i kuća na Dinari” – navode iz HGSS-a.

http://www.gss.hr/novosti/pozar-na-dinari-pod-kontrolom-spasena-planinarska-sklonista/?fbclid=IwAR1YAUNfBBuhZHsWIKJM9_pXzApCh9kZaqlYfyg9XfTUEmN1wk1YgBPJlXw

FOTO: Facebook PD Promina

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background