Drniški tamburaši iz Osijeka kući stigli sa još jednom srebrnom plaketom

- 3. lipnja 2019.

Tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’ iz Drniša osvojio je u Osijeku Srebrnu plaketu Tambura ‘Pajo Kolarić’ na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe.

Nagrada im je pripala u zahtjevnoj konkurenciji, za nastup pod ravnanjem dirigentice Milke Tomić.

Izveli su skladbu Adalberta Markovića ‘Nostalgična serenada’, Jurice Hrenića ‘Ples pod maskama a kako nekoliko godina na festivalu se izvode i pjesme podneblja drniški orkestar uz vokalnu solisticu Anitu Goreta izveo je skladbu Olivera Dragojevića – ‘Galeb i ja’.

Priznanje je dobio i član orkestra kao najmlađi sudionik festivala a riječ je o desetogodišnjem Marku Marjanoviću koji svira bugariju, instrument koji svira ritam pratnju.

Drniški tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’ djeluje već 44 godine, predstavljaju sam vrh hrvatske tamburaške glazbe i nikada se sa natjecanja iz Osijeka nisu vratili praznih ruku.

Kroz orkestar u četiri desetljeća prošlo je 400-tinjak Drnišana. Izmjenjivale su se generacije i generacije učenika no voditeljica orkestra uvijek je bila i ostala Milka Tomić poznata po svom načinu rada koji se može sažeti u tri riječi: red, rad i disciplina.

Poznati su naši tamburaši i po tome što su jedni od rijetkih ako ne i jedini koji sviraju bez nota, sve sklade znaju napamet.

Slavljenički koncert održati će tradicionalno koncem godine u Drnišu.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background