Drniški sportski kolektivi u pripremama za novu natjecateljsku sezonu

- 11. rujna 2015.

Foto: Nino Matić

Drniški sportski kolektivi polako se pripremaju za nove sezone u svojim natjecanjima. U pripreme za novu nogometnu sezonu u Županijskoj ligi u ponedjeljak su krenuli nogometaši Rudara. Na prvom treningu pod vodstvom trenera Roka Marina pojavilo se ukupno 15 od 21 igrača na koje se računa u ovoj sezoni. Kako je istaknuo predsjednik Rudara Mladen Bukarica, Rudar se ove godine želi boriti za najviši plasman u novoformiranoj Županijskoj ligi. – Imamo kvalitetu biti prvaci ove lige i želimo pokušati ono što nije uspjelo Vodicama prethodnih godina, kazao je predsjednik Rudara Mladen Bukarica.

Dva tjedna priprema je i za nogometašima DOŠK-a. Najvažnija novost, što se prve momčadi tiče, je promjena na trenerskoj poziciji. Umjesto Jere Pešića mjesto prvog trenera preuzeo je mladi Ivan Močić, koji ujedno radi i kao trener u Omladinskoj školi kluba. Momčad se izmijenila od prošle godine i plan je imati što više domaćih igrača u kadru – momčad su se vratili iskusni Joško Ponoš, zatim su tu povratnici Antonio Radeljak i Ante Ljaljić. Uskoro bi se momčadi na treninzima trebao priključiti i Martin Tarle, također bivši mladi igrač koji će se tako vratiti u svoj matični klub. Doveden je i novi golman iz Skradina koji će pomoći i u radu s mladim golmanima u omladinskoj školi. Treninzima seniorske momčadi priključeno je dosta igrača iz kadetske momčadi DOŠK-a. U razgovoru za Radio Drniš trener Močić je istaknuo da se prihvatio ove funkcije iako nije planirao, ali se u dogovoru s predsjednikom Darkom Ćevidom i mlađim igračima koji su mu ponudili to mjesto odlučio na taj potez.

– Ovo smatram velikim izazovom za mene, i maksimalno ću se ovome posvetiti ali jednako tako i vođenju naše kadetske momčadi – ističe Ivan Močić. Do starta nove sezone planirano je odigravanje nekoliko pripremnih utakmica, a prvenstvo u Županijskoj nogometnoj ligi započinje 26. rujna. DOŠK će u 1. kolu gostovati u Vrlici kod novog člana Županijske lige.

S pripremama za novu sezonu B1 ligi Jug započeli su sinoć i košarkaši DOŠK-a. Prvi trening odradio je trener Alen Šikić. Momčad će kao i lani biti bazirana na domaćim, igračima no bit će nekih izmjena u igračkom kadru od prošle godine nema između ostalih Barišića i Lucića. Do početka prvenstva u B1-ligi Jug planira se odigravanje nekoliko pripremnih utakmica kako bi se momčad pomalo uigrala i došla u optimalnu formu. Početak sezone u B1-ligi Jug najavljen je za kraj mjeseca listopada.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background