Drniški nogostupi – besplatni parking za nesavjesne vozače

- 1. veljače 2013.

Prvi dan nakon što su u ulici Kralja Zvonimira, na prilazima gradskoj knjižnici, dječjem vrtiću i osnovnoj školi, asfaltirani i uređeni novi nogostupi nesavjesni vozači su taj prostor za pješake ponovno pretvorili u parkiralište. 

Kako nam je obećao načelnik Policijske postaje Drniš Ante Čavčić, kojega smo kontaktirali, prometni policajci će restriktivno djelovati i nepropisno parkiranim vozilima pisati kazne o prekršaju.

Bez obzira o kojoj je prometnici riječ, državnoj, županijskoj ili lokalnoj, nogostupi su u nadležnosti gradske vlasti a koja zadnjih godina nije imala sluha za ovaj problem na način da na trotoare postave fizičke prepreke. Naime, i prije no što su nogostupi uređeni služili su vozačima kao parking. 

Drniš nema pauk službu, nema ni naplatu parkinga iako ima popriličan broj ocrtanih parkirališnih mjesta. Pojedini vozači očito nemaju ni kulture. 

Zbog sigurnosti djece koja nogostup te najfrekventnije drniške prometnice koriste na putu za vrtić, te osnovnu i srednju školu još jednom apeliramo na vozače da prostor za pješake ne koriste za parkiranje svojih vozila.

kralja-zvonimira-1

kralja-zvonimira-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background