Drniška osnovna škola dobiva razredni odjel za djecu s teškoćama u razvoju

- 9. rujna 2015.

Foto: Josip Živković

U Osnovnoj školi Antuna Mihanovića – Petropoljskog u Drnišu započet će ove školske godine s radom posebni razredni odjel za djecu s teškoćama u razvoju. U razredu će biti tri učenika koje će voditi edukacijski rehabilitator, čije će radno mjesto biti financirano sredstvima iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Razredni će odjel djelovati, kako je zasad odlučeno, najmanje četiri godine, a radi se na tome da edukacijskom rehabilitatoru, zaposlenom na puno radno vrijeme, u održavanju nastave pomaže i asistent, kazuje za Radio Drniš ravnatelj škole Saša Kolombo.
Smatram da je veliki u uspjeh u ovom trenutku dobiti bilo koje radno mjesto, a pogotovo ovakvo radno mjesto i odjeljenje koje nam je, vjerujte, nužno potrebno, kao i roditeljima koji su također bili vrlo angažirani u dobivanju ovog razreda, izjavio je ravnatelj Kolombo. Posebno je zahvalio svojoj stručnoj službi koja je, kako kaže, obavila najveći dio posla. Zahvaljuje također osnivaču – županiji Šibensko-kninskoj, koja je projekt podržala te predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, čiji je odgovor bio brz i pozitivan.
U osnovnoškolskoj nastavi Drniš nikad dosad nije imao ovakvo odjeljenje pa je početak rada odjela svakako značajan doprinos kvaliteti nastave u školi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background