Drniška Noć muzeja dupkom napunila gradski muzej

- 27. siječnja 2018.

Veliki broj građana jučer se odzvao manifestaciji’ Noć muzeja’ u Gradskom muzeju Drniš. Manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava 13 put zaredom drniški muzej priključio se bogatim, raznovrsnim programom, koji je u muzej sinoć privukao i mlado i staro.
Državni tajnik Ministarstva kulture Ivica Poljičak, dr.sc. Drago Marguš ispred Nacionalnog parka Krka te ravnatelj drniškog muzeja Joško Zaninović sve zainteresirane upoznali su sa izložbom “Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča” o kojoj je govorila i sama autorica Dobrila Zvonarek. Izložbeni prostor bio je premali da primi sve zainteresirane a izložba je priređena u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu s Javnom ustanovom “Nacionalni park Krka” i Gradskim muzejom Drniš.

Kraj 19. i početak 20. stoljeća oživjeli su glumci odjeveni u raskošne krinoline i frakove, sa šeširima i cilindrima te ostalim modnim dodacima iz toga vremena.

Djeca su uživala u radionicama, a bila je to i rijetka prilika da se u muzeju zaigra na košarku i nogomet jer tema ovogodišnje manifestacije je ‘Muzeji i sport’. Tako je upriličena i projekcija o povijesti drniškoga sporta uz djecu iz košarkaškog i nogometnog kluba DOŠK.

Za dobar zalogaj pobrinuli su se djelatnici Nacionalnog parka Krka, sa tradicijskim slasticama a nije manjkalo ni pršuta sira, vina i rakije.
Svojom svirkom sve je zabavio drniški bend ‘Dernis Jam’.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background