Drnišanin Stipan Čupić – dobitnik nagrade „Akademik Dušan Klepac“ za izvrstan uspjeh postignut na Šumarskom fakultetu u Zagrebu

- 23. studenoga 2015.

Foto: Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore

Student Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 22-godišnji Drnišanin Stipan Čupić dobitnik je dekanove nagrade za odličan uspjeh postignut na diplomskom studiju, smjer Šumarstvo.

Kako su objavili na svojim stranicama članovi Zavičajne udruge studenata Dalmatinske zagore, čiji je Stipan Čupić potpredsjednik, povodom obilježavanja 250. godišnjice šumarstva u RH te 117. obljetnice Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu studentu Stipanu Čupiću dodijeljena je nagrada „Akademik Dušan Klepac” za izvrstan uspjeh postignut na diplomskom studiju Šumarstvo u akademskoj godini 2014/2015.

Mladi Drnišanin redovni je student na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, upisan na diplomski studij, smjer Uzgajanje i uređivanje šuma s lovnim gospodarenjem. Trenutno se nalazi u Pragu na stručnoj praksi na Czech University of Life Sciences. 

Foto: Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore

Od rujna aktivno sudjeluje u znanstveno-istraživačkom projektu „Uspostava dugoročnog znanstvenog monitoringa prirodnih šumskih ekosustava u Hrvatskoj – CroFEM”. Projekt je Šumarskom fakultetu Sveučilista u Zagrebu kojem je cilj revitalizacija i uspostava monitoringa šumskih ekosustava u Hrvatskoj i na kojem sudjeluju i češki znanstvenici, odobren od strane Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) provodit će se do 2018. godine.

Boravio je i na stručnom usavršavanju u Njemačkoj u sklopu „International Forestry Work Camp” koji se već 18. godinu za redom održava u malom njemačkom gradu Kastellaunu gdje svake godine redovno se okupljaju studenti šumarstva iz svih krajeva svijeta. Stipan nakon Češke gdje ostaje do konca godine planira i odlazak na korejsko sveučilište Hanyang u Seoulu kao jedini student kojeg je Sveučilište u Zagrebu odabralo za jednosemestralnu studentsku razmjenu u sklopu bilateralnog sporazuma.

Našem mladom znanstveniku želimo puno uspjeha u njegovoj budućoj karijeri i dakako uspješnu promociju Hrvatske, hrvatskih šuma i šumarstva u svijetu.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background