Drniš dobio meteorološku postaju

- 30. travnja 2013.

Grad Drniš i Savjet mladih grada Drniša, u suradnji sa udrugom Šibenik Meteo u Drnišu na Poljani postavili su meteorološku postaju.
Riječ je o meteo postaji sa ugrađenim senzorima za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, brzine i smjera vjetra te količine oborina.
Instaliranje postaje bio je zahtjevan posao pa su u radu pomogli i djelatnici komunalnog poduzeća Rad te drniške Elektre. Osim meteo postaje na istoj lokaciji, na krovu zgrade Gradske uprave, biti će instalirana i panoramska web kamera koja će također raditi 24h dnevno, a u sklopu slike biti će implementirani meteo podaci. U tijeku je testiranje stanice, očekuje se da će kroz par dana biti puštena u rad.
Osim na Internet portalu Šibenik Meteo slika i podaci će biti vidljivi i na stranicama Drniš newsa, novog portala koji će biti uskoro pokrenut od strane Savjeta mladih grada Drniša.
Šibenik Meteo je servis vremenske prognoze za Šibenik i područje sjeverne Dalmacije, dostupan na internetu 24h dnevno. Iz udruge Šibenik Meteo zahvaljuju se na suradnji gradonačelniku Grada Drniša Josipu Begonji te predsjedniku Savjeta mladih grada Drniša Juri Iviću što su prepoznali ovaj projekt koji će služiti na dobrobit građana Grada Drniša i njegovih gostiju.

Podatke uskoro potražite na: www.sibenik-meteo.com

meteo 1

meteo 2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background