Drniški srednjoškolci u “Mimohodu nade” za Antoniju Bilić

- 8. lipnja 2012.

Učenici i profesori drniške srednje škole “Ivana Meštrovića” organizirali su danas “Mimohod nade” kako bi izrazili potporu naporima da se pronađe prije godinu dana nestala učenica Trgovačke škole Antonija Bilić iz Kričaka kraj Drniša.

U mimohodu od drniškog gradskog trga Poljane s fotografijom Antonije u rukama, rijeka ljudi u tišini slijevala se do mjesta gdje je posljednji puta viđena, do Čikolskog mosta.

Sudjelovali su svi učenici i profesori drniške srednje škole, te građani Drniša, baš kao i prije godinu dana.

Ravnatelj škole Ivan Zeljko na Čikolskom mostu je kazao:

– “Okupili smo se ovdje godinu dana od nestanka naše učenice Antonije, točno na mjestu gdje je zadnji put viđena. Došli smo izraziti nadu i želju da je naša Antonija još živa i da će završiti razred koji je u trenutku nestanka pohađala. Izražavamo potporu državnim tijelima u naporima za rješavanje ovoga slučaja”, kazao je ravnatelj Ivan Zeljko.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić posljednji put viđena je 21. lipnja prošle godine kako ulazi u kamion Dragana Paravinje na Čikolskom mostu, a potom joj se izgubio svaki trag.

Iako je za njom pokrenuta najveća potraga u povijesti Hrvatske, Antonija nije pronađena, a što se točno dogodilo nije poznato.

“Mimohodom želimo pokazati da je Antonija u našim mislima i srcima”, kazali su učenici koji su transparentima jasno poručili “Želimo siguran život u Drnišu”.

Njezina obitelj, prijatelji i profesori nadaju se da je živa.

– “Ne gubimo nadu u njezin pronalazak. Jako nam je teško kao da je jučer nestala. Svi smo tužni i strašno nam je teško. Sve su emocije isplivale ponovno na površinu a neizvjesnost je nemoguća”, kazala nam je prof. Marija Ramljak.

Antonijina razrednica prof. Jagoda Mišura izrazila je žaljenje što sve kao da je stalo, tapka se na mjestu,

– Iako su u istragu uloženi veliki napori još ne znamo što se točno dogodilo. Njezine kolegice završile su srednju školu, bez nje. Danas nisu mogle niti riječ izustiti koliko im je to sve skupa još vrlo bolno iskustvo, kazala je prof. Mišura.

Drniški gradonačelnik Ante Dželalija na Čikolskom mostu naglasio je kako nema potrebe da učenici stopiraju jer grad Drniš u potpunosti organizira i plaća prijevoz učenika putnika. Zahvalio se svima koji su učinili napore da se Antonija pronađe.

– Duboko vjerujem da će doći kući u Kričke i da ćemo se tamo s njom susresti, kazao je Dželalija.

Policija za Anotnijom Bilić i dalje traga te se provjerava svaka informacija vezana uz njezin nestanak, izjavio je bio nedavno načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić koji je istaknuo kako policijska potraga neće prestati dok se Antonija ne pronađe. Nedavno su se provjeravali i podaci koje je policiji dostavio vidovnjak, no dosad nisu pomogli u istrazi.

Na Županijskom sudu u Šibeniku protiv Dragana Paravinje u tijeku je sudski postupak. Osumnjičen je da je Antoniju ubio te njezino tijelo skrio.

Na zatvorenom suđenju do sada je svjedočilo 38 ljudi.

mimohod-antonija-2012---1

mimohod-antonija-2012---2

mimohod-antonija-2012---3


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian