DOŠK- u 3. mjesto u Londonu

- 29. listopada 2015.

Foto: K.K. DOŠK

Mlađi kadeti DOŠK- a ( 2002 /2003 ) od 24.- 28. listopada 2015. bili su gosti ekipe Surrey Goldhawksa u Guildfordu, gradu koji se nalazi nadomak Londona i sudjelovali su na turniru koji su Goldhawksi organizirali za uzrast U- 14.
Unatoč činjenici da je riječ o dvije godine starijim protivnicima DOŠK je ostavio vrlo dobar dojam i osvojio 3. mjesto. Nakon što su drugog dana turnira poraženi u polufinalu od Lampton Londona 70:60 uz 37 Juraja Pleadina, u utakmici za 3. mjesto DOŠK je slavio protiv domaćina Surrey Goldhawksa 52:20. Fizički dominantnije momčadi Lamptona i Harrowa zasluženo su osvojile prvo, odnosno drugo mjesto. U međusobnim dvobojima sa prve dvije momčadi DOŠK se držao do samog kraja utakmica, što u konačnici budi optimizam za daljnje napredovanje naših mladića.

Izabrana je i najbolja petorka turnira u kojoj su i dva najbolja igrača ove generacije DOŠK- a Juraj Pleadin i Josip Pekas. Uz njih tu su još i David Chive i Daniel Akinose ( oba Lampton) i Fabio Mills (Harrow). MVP titulu najboljega igrača ponio je mladi reprezentativac Engleske David Chive. Održano je i natjecanje u tricama, koje je proteklo u DOŠK- ovoj dominaciji. Naime u finalnom raspucavanju za pobjednika ostali su Josip Pekas i Juraj Pleadin. Na kraju je pobjedu odnio kapetan Josip Pekas koji je pogodio jednu tricu više od Juraja Pleadina. Po završetku turnira nagrade najboljim momčadima i pojedincima podijelila je gradonačelnica Guildforda, gđa. Nikki Nelson- Smith.

Naši mladi košarkaši i delegacija kluba posjetili su u nedjelju London i uživali u znamenitostima ove britanske i europske metropole koja svakog posjetitelja ostavlja bez daha. Obišli su Trafalgar Squere, Buchingh Palace, London Eye, Big Ben, Sea World, Tower Bridge, Palace of Westminster i mnoge druge znamenitosti Londona.
Bilo je ovo super zanimljivo putovanje kojeg će se naši košarkaši zasigurno sjećati cijelog života. Iz KK DOŠK zahvaljuju Surrey Goldhawksima na pozivu kao i Dejanu Vukušiću koji je sve inicirao i organizirao i bez kojeg sudjelovanje na turniru nebi bilo moguće. Zahvala ide i Hrvatima koji žive u Guildfordu, kao i engleskim obiteljima što su bili sjajni domaćini našoj djeci. Ovo putovanje zasigurno će svima ostati u velikoj uspomeni, kako u sportskom tako i u u turističkom smislu.

Foto: K.K. DOŠK

Foto: K.K. DOŠK

Foto: K.K. DOŠK


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background