Donosimo program Noći muzeja u Drnišu i Otavicama

- 25. siječnja 2017.

Gradski muzej Drniš ovogodišnji program za Noć muzeja 2017. realizirat će u suradnji s JU NP “Krka” i Državnim arhivom u Šibeniku. Novost je ta da će se ove godine svi programski sadržaji odvijati u zgradi drniške ispostave JU NP “Krka”, a posjetitelje ovog petka, 27. siječnja očekuju zanimljive radionice za djecu i za odrasle, izložba, predavanje i glazbeni program.

Već u 18 sati počinje dječja radionica izrade makete mlinice. Potom u 18.30 sati slijedi kulinarska radionica za odrasle koja uključuje pripremu hrane od žitarica. U 19 sati Ivan Mlađo Tomić održat će prezentaciju izrade poznatog drniškog suvenira- suska. U 20 sati slijedi otvorenje izložbe i predavanje „Roški slap-pokretač razvoja drniškog kraja”. Riječ je o višegodišnjim istraživanjima provedenim u suradnji Gradskog muzeja Drniš, Državnog arhiva u Šibeniku i Odsjeka za arheologiju i kulturno-povijesnu baštinu JU NP „Krka”. Obuhvaća različite teme vezane uz rijeku Krku i šire drniško područje, od mlinica i prve hidroelektrane, elektrifikacije, tehnološkog unaprjeđenja rada rudnika u Siveriću, industrijalizacije pa do razvoja turizma. Nakon kratkog predavanja slijedi druženje u tradicionalnu gastro ponudu i koncert drniškog benda Dernis Jam.

U Noći muzeja u Otavicama u Crkvi Presvetog Otkupitelja posjetitelji će u petak imati priliku besplatno razgledati crkvu te pogledati 30-minutnu projekciju filma “Ivan Meštrović 1883-1962” koja će se održati s početkom u 19 sati. Film je zamišljen kao audio-vizualni sadržaj koji je nastao na osnovu arhivskih materijala, fotografija i video zapisa, a cilj je dati uvid u sveukupno Meštrovićevo djelo koje se nalazi van muzejskih postava Muzeja Ivana Meštrovića.

Nakon projekcije, program manifestacije se nastavlja u 20 sati u Osnovnoj školi u Otavicama gdje će dramska sekcija Etno udruge Petrovo polje izvesti prigodni skeč “Noć muzeja”. Druženja će se nastaviti uz jelo i piće.

Za sve zaintersirane posjetitelje Noći muzeja u Otavicama organiziran je prijevoz iz Drniša koji s drniškog autobusnog kolodvora polazi u 18.45 sati.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian