Donesena odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Drniša

- 26. srpnja 2017.

Drniški Gradski vijećnici, na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća, donijeli su odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Drniša. 

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se akademiku prof. emeritusu dr. sc. Frani Tomiću, za osobite radne i poslovne rezultate i poticaj razvitku gospodarstva na području Grada Drniša, te zapažena ostvarenja u znanosti i znanstveno – istraživačkom radu. Nagrada Grada Drniša dodjeljuje se Planinarskom društvu “Promina” za rezultate postignute u razvoju planinarske djelatnosti, dok se plaketa Grada Drniša dodjeljuje trgovačkom društvu Dalmati d.o.o. Drniš, povodom desete obljetnice rada u turističkoj djelatnosti, te za znatni doprinos razvoju turizma na području Grada Drniša. Nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana Grada.
Vijećnici su jednoglasno dali suglasnost Gradonačelniku za sklapanje ugovora o zakupu i korištenju javne gradske površine na određeno vrijeme između Grada kao zakupodavca i tvrtke TISAK kao zakupca sa druge strane, kao i suglasnost na kupoprodajni ugovor i
Odluku o prodaju građevinskog zemljišta u katastarskoj općini Drniš u vlasništvu Grada izravnom pogodbom po utvrđenoj tržišnoj cijeni.

Jedna točka dnevnog reda nakon rasprave odgođena je za narednu sjednicu Gradskog vijeća. Riječ je o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Drniš.
Naime, na prijedlog gradonačelnika da za prvo dijete, čiji jedan roditelj ili staratelj na dan početka pedagoške godine imaju manje od 35 godina starosti, budu oslobođeni u cijelosti sudjelovanja u cijeni programa vrtića, otvorila se rasprava od strane HNS-ove vijećnice Vlatke Duilo, koja je zatražila jednak tretman za sve roditelje ili staratelje, bez obzira na starosnu dob izravnom pogodbom po utvrđenoj tržišnoj cijeni.
Potom je gradonačelnik Josip Begonja predložio da se ova točka dnevnog reda odgodi za narednu sjednicu koja će se održati za desetak dana.
Inače, jednoglasno su prihvaćeni prijedlozi za izbor Komisije za Statut, poslovnik i propise, za društvene djelatnosti, financije i proračun, za mjesnu upravu, prostorno uređenje i graditeljstvo te Komisiju za ravnopravnost spolova.

Dodajmo još i kako je ova druga sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu započela aktualnim satom na kojem je, među ostalim, vijećnik Nezavisne liste mladih Ante Čupić zatražio da se na dnevni red uvrsti prijedlog da se novac od vijećničkih naknada i naknada članovima upravnih vijeća preusmjeri na studentske stipendije, školske udžbenike i subvencioniranje cijene vrtića. Prijedlog je većinom glasova protiv odbijen.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background