Dogradonačelnik Dželalija na konferenciji WIFI4CITY

- 13. travnja 2018.

Zamjenik gradonačelnika Grada Drniša Tomislav Dželalija u Zagrebu je sudjelovao na konferenciji WIFI4CITY.
Konferencija je organizirana u suradnji sa Trgovinskim uredom Veleposlanstva SAD-a i svečano ju je otvorio Veleposlanik SAD-a.

Riječ je o projektu koji je namijenjen građanima EU-a i posjetiteljima koji će moći besplatno pristupiti bežičnom internetu (Wi-Fi) na javnim prostorima, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, biblioteke i zdravstvene ustanove u EU-u. Prijavitelji će moći ostvariti vaučere u iznosu od 15.000,00 EUR-a, a Europska Komisija će uzimajući u obzir ravnomjernu geografsku zastupljenost, objaviti imena prvih 1000 gradova i općina koje će dobiti financiranje u okviru prvog poziva. Svaka država sudionica dobit će najmanje 15 vaučera.

U skladu s tim na konferenciji su predstavljene nove komunikacijske tehnologije kao okosnica razvoja rješenja za pametne gradove, važnost umreženosti i povezivanja (Wi-Fi, Internet of Things – loT) za pružanje usluga građanima, prikaz konkretnih pametnih rješenja za gradove koja se uspješno primjenjuju u svijetu. Predstavljene su i mogućnosti financiranja investicija za razvoj pametnih gradova i dostupnih fondova, a također je predstavljen i trenutno aktualni program WiFi4EU – sufinanciranje izgradnje WiFi infrastrukture za JLS.

Grad Drniš je izvršio sve predradnje za predaju zahtjeva, odnosno registrirao se na internetskom portalu, te očekuje 15. svibnja kada će moći podnijeti prijavu.

Dogradonačelnik Dželalija ovom prilikom Veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj gospodina Roberta Kohorsta pozvao u posjet Gradu Drnišu, podsjetivši pri tom na uspješnu suradnju Grada Drniša sa USAID-om.

FOTO: Dogradonačelnik Tomislav Dželalija i Veleposlanik SAD-a u RH Robert Kohorst


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian