Dječji vrtić u Gradcu seli iz škole u Dom kulture

- 25. ožujka 2011.

Oko 130 metara četvornih prostora u Domu kulture u Gradcu bit će uređeno za Dječji vrtić,koji danas djeluje u sklopu gradačke osnovne škole, jednoglasno je odlučeno na sjednici Općinskog vijeća.  Za tu namjenu u proračunu Općine Ružić za 2011. godinu osigurano je 400.000 kuna.
Vrtić će zauzimati nešto manje od polovice prostora, dok bi ostatak Doma kulture bio uređen za rad udruga. Naime, projekt dječjeg vrtića već je godinama gorući problem općinske vlasti, a  najavom ravnatelja O.Š. Antuna Mihanovića Petropoljskog da u toj ustanovi od slijedeće školske godine više neće biti prostora za predškolski odgoj, problem je postao još izraženiji.

Vijećnici su također jednoglasno odlučili da se za vanjski prostor vrtića iskoristi dio parkinga ispred zgrade, budući da on jedini zadovoljava tehničke i druge uvjete za tu namjenu.

Raspravljajući o realizaciji projekta vijećnici su upozoravali na složenu i strogu proceduru dobivanja dozvola za tu vrstu objekta, te izražavali skeptičnost po pitanju rokova.

 vrtic_gradac


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian