Dječji vrtić Drniš uključio se u program Nadzirano četkanje zubi u vrtiću

- 20. ožujka 2021.

Danas se obilježava Svjetski dan oralnog zdravlja sa ciljem promicanja razvijanja svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju te njegovom značaju u očuvanju općeg zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se pod sloganom Budi ponosan na svoj osmijeh“.

Potaknuti poražavajućim podacima za Šibensko-kninsku županiju za 2020. godinu koji pokazuju da je samo 25% šestogodišnjaka bez karijesa, a 75 % šestogodišnjaka ima kariozne zube, Dječji vrtić Drniš uključio se u program Nadzirano četkanje u vrtićima i školama čiji su organizatori Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva (Nacionalno povjerenstvo za dentalnu medicinu).

Naredni tjedan od 22.03-26.03.2021. godine vrtićani obilježavaju Tjedan oralnog zdravlja u okviru čega će djeca sedam odgojnih skupina biti upoznata sa pravilnim provođenjem zubne higijene te će ih se potaknuti na svakodnevnu brigu o zdravlju svojih zubića.

U okviru obilježavanja vrtić će posjetiti Josipa Čarić, dr.med.dent., te stručna suradnica Curaproxa za oralnu higijenu.

u okviru provedbe edukacije očekuje se da će 236 djece do kraja mjeseca krenuti s četkanjem zubi (centralni u Drnišu, Gradac, Drinovci, Oklaj i Radonić). Osnovni provoditelji programa su odgojiteljiteljice, njih 14 educirano je za ovu aktivnost. Zdravstvena voditeljica vrtića Josipa Sunara Beader mag.med.techn. nadzirati će odvija li se sve prema standardima.

Početak ovog programa omogućili su donatori : tvrtka Rofix donirala je stalke za četkice za svu djecu u vrtiću, a četkice i paste za zube donirala je Dubravka Pilić,dr.med.dent.spec.ortodoncije.

Dobro oralno zdravlje za dulji i zdraviji život govori o tome koliko je briga o mliječnim zubima, uz stvaranje dobrih navika kod djece, ključna za zdravlje usne šupljine tijekom cijeloga života.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian