Dječji tjedan u Dječjem vrtiću Drniš

- 14. listopada 2021.

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici.

Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je obilježavanje Međunarodne godine voća i povrća kako bi se povećala svijest o nutritivnoj i zdravstvenoj dobrobiti voća i povrća i njihovom doprinosu uravnoteženoj i zdravoj prehrani i životnom stilu.

Prvog dana Dječjeg tjedna u vrtiću u Drnišu obilježen je “Međunarodni dan djeteta”.
Kroz razne aktivnosti djeca su se upoznala s dječjim pravima i odgovornostima. Na ulazu u vrtić postavljen je Dječji memorandum kao vodič roditeljima za brigu o pravima djece. U odgojnim skupinama “Pčelice” i “Sunce” provedena je Unicefova igra “Čovječe, ispravi se” u formi kviza gdje su djeca kroz zabavna pitanja i odgovore učila o dječjim pravima i uspješno stekla diplomu “Pravobranka ili pravobranke dječjih prava”.

I ove godine u sklopu Dječjeg tjedna organiziran je posjet gradonačelnikovom uredu. Djeca iz odgojne skupine “Pčelice” tom prigodom izvela su igrokaz o voću i povrću te postavljala pitanja gradonačelniku koji ih je darovao vrećicama s voćem i prigodnim porukama.

Znanje i svijest o dječjim pravima, kao i znanje o zdravoj prehrani te osobnim preferencijama voća i povrća djece u odgojnoj skupini “Sunce” ispitali su i novinari Radio Drniša koji su im došli u posjet.

Narodna knjižnica Drniš organizirala je radionicu pod nazivom “Zdrava marenda u Knjižnici” gdje su djeca iz odgojne skupine “Sovice” poslušala priču “Volim zdravu hranu”, razgovarala o zdravoj i nezdravoj prehrani za djecu te na kraju marendala zdrave voćne smoothieje koje su pomogli pripremiti.

Završetak Dječjeg tjedna proslavljen je u velikom stilu. Na gradskom trgu Poljana, djeca svih odgojnih skupina vrtićke dobi sudjelovala su u poligonskom natjecanju. Djeca su dobila majice s motivima voća i povrća u različitim bojama, svaka odgojna skupina imala je svoju boju i predstavljala tim.

Na poligonu su pripremljene dvije staze. Za mlađe skupine cilj je bio proći stazu i ubaciti Zdravoljupca u košaru, dok su starije skupine na završetku staze morale zalijepiti voće ili povrće na stablo ili na tlo ovisno o tome gdje ono raste. Pobjednici su svi jer su sva djeca uspješno obavila zadatak i pri tome se dobro zabavila. Za umjetnički dio pobrinula se ekipa iz “Perlica”koji su za vrijeme natjecanja oslikali platno. Oko poligona su postavljeni dječji radovi na temu voća i povrća koje su djeca iz svih skupina vrijedno izradila tijekom proteklog tjedna.

Iz Dječjeg vrtića Drniš zahvaljuju svima na podršci pri organizaciji i provedbi programa cijelog Dječjeg tjedna, na kreativnim idejama i zalaganju, kao i svima koji su ih došli bodriti na završnoj svečanosti.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian