Djeca KK DOŠK pobjednici RBA kupa, Juraj Pleadin ponovno najbolji igrač i strijelac

- 18. svibnja 2015.

Foto: KK DOŠKPobjedom dječaka KK DOŠK godišta 2003. završen je 3. Rba košarkaški kup koji se proteklog vikenda održao u dvorani drniške osnovne škole. Turnir je organizirao KK DOŠK uz pokroviteljstvo Raiffesen Bank. Igrači trenera Hrvoja Pekasa u finalu su pobijedili svoje vršnjake iz KK Zagreb 52:26. Do finala su ubilježili sve tri pobjede, u skupini su svladali Zagreb i Jolly a u polufinalu Zadar 57:32. To je već treći osvojen turnir u mjesec dana za ovu generaciju drniških košarkaša predvođenih trenerom prof. Hrvojem Pekasom te kapetanom Josipom Pekasom i najboljim igračem Jurajem Pleadinom. Zagreb je nakon poraza od DOŠK-a u prvom kolu, u skupini još pobijedio Jolly a u polufinalu Alkara 43:33.Treće mjesto na RBA kupu osvojili su dječaci KK Alkar iz Sinja koji su pobijedili mlade igrače Zadra 52:45. Peto mjesto osvojio je Jolly pobjedom protiv Trogira 41:25. Djeca iz KK Trogir uskočila su na turnir umjesto najavljenih Splićana koji su morali otkazati svoj nastup. Uz pehare i medalje najboljim momčadima izabrani su i najbolji igrač i strijelac turnira, kao i najbolja petorka turnira,a održano je i natjecanje u tricama.
Za najboljeg igrača i strijelca turnira izabran je najtalentiraniji igrač ove generacije drniških košarkaša, Juraj Pleadin koji je u četiri utakmice RBA kupa u Drnišu postigao 99 koševa. U najbolju petorku su izabrani: Juraj Pleadin, Josip Pekas (KK DOŠK), Ivica Lebeda, Luka Krajnović (KK Zagreb) i Mirko Jukić(KK Alkar). U natjecanju u tricama pobjedu je odnio Duje Brala iz KK Zadar ispred Josipa Pekasa iz DOŠK-a. Medalje i pehare najboljim momčadima i pojedincima uručili su Dario Lapić, predsjednik KK DOŠK i košarkaškog Saveza Šibensko- kninske Županije, tajnica KK DOŠK Iva Jelčić, predsjednik Gradskog vijeća Ante Galić i gradonačelnik Drniša Josip Begonja.
Ovaj turnir ujedno je i završna priprema za otvoreno prvenstvo Hrvatske za godišta 2003. koje će se od 19. lipnja održati u Zagrebu u organizaciji KK Dubrava a gdje DOŠK ima velike ambicije i nadaju se osvajanju jednog od prva tri mjesta. Djeca iz KK Zagreb su zajedno sa svojim domaćinima iz DOŠK-a imali i zajednički izlet u NP Krka, posjetili su Roški Slap te je to bio zaista ugodan vikend za sve sudionike ovoga turnira. Jedino što je donekle pomutilo sam kraj turnira je ozljeda skočnog zgloba mladog igrača Zagreba Viera Mujanovića na polufinalnoj utakmici protiv Alkara.
RBA KUP DRNIŠ 2015.
Utakmica za 5. mjesto KK Jolly JB – KK Trogir 41:25.
POLUFINALA
KK DOŠK-KK Zadar 57:32
KK Zagreb- KK Alkar 43:33
Utakmica za 3. mjesto KK Alkar- KK Zadar 52:45
Utakmica za 1. mjesto KK DOŠK- KK Zagreb 53:26.
KK DOŠK: Juraj Pleadin, Josip Pekas, Marijan Čulina, Mislav Šindilj, Ante Kasalo, Tonći Knez Mate Goreta, Antonio Vlaić, Ivan Reljanović, Ivan Milovac, Franjo Lapić, Mario Bukarica. Trener: prof. Hrvoje Pekas
KK ZAGREB: Martin, Ujević, Viero Mujanović, Luka Krajnović, Nikola Prlić, Marko Vujatović, Ivan Luštica, Mate Kontić, Ivica Lebeda, Karlo Novaković,Marko Knez, Vice Zanki, Vito Vrankić. Trener : Krešimir Bilić

Foto: KK DOŠK


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background