Devet obitelji u Drnišu ove godine dobit će državni poticaj u građevinskom materijalu (foto&audio)

- 16. ožujka 2017.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Madžar sa suradnicima jučer je boravio u Drnišu. Održan je sastanak na inicijativu gradonačelnika Drniša Josipa Begonje kojem su nazočili načelnici drniških općina, Ružića Josip Sučić, Promine Tihomir Budanko i Unešića Živko Bulat.

Tema sastanka bila je stambena problematika na području od posebne državne skrbi, rješavanje infrastrukturnih problema u funkciji lakšeg povratka prijeratnog raseljenog stanovništva, te pitanje zbrinjavanja osoba treće životne dobi.

Naime, državni poticaj za područje od posebne državne skrbi od stotinu tisuća kuna besplatnog građevinskog materijala za izgradnju kuće kojeg su Drnišani nakon rata značajno iskoristili proteklih godina je slabo realiziran. Konkretno na području Grada Drniša 2014. godine realizirana su 3 takva poticaja, 2015. i 2016. godine samo po jedan. U drniškim općinama nijedan.

No ove 2017. godine Drniš će dobiti 9 poticaja. Općina Ružić tri, a još su tri projekta u pripremi, isto toliko priprema ih se i za područje Općine Unešić. U Promini dva su projekta, jedan je spreman, drugi je u pripremi.
{play}images/audio2/mazar1.mp3{/play}

Zakon o područjima od posebne državne skrbi propisuje modele stambenog zbronjavanja. Osim traženja u najam kuće ili stana u državnom vlasništvu građani mogu zatražiti dodjelu građevinskog materijala odnosno zemljišta a uvjeti su:
{play}images/audio2/mazar2.mp3{/play}

Još uvijek postoje i branitelji koji nisu riješili svoje stambeno pitanje
{play}images/audio2/mazar3.mp3{/play}

U Drnišu nije bilo stambenih jedinica u vlasništvu države kojima bi Državni ured za stambeno zbrinjavanje raspolagao:
{play}images/audio2/mazar4.mp3{/play}

O temama razgovora gradonačelnik Josip Begonja kazao je:
{play}images/audio2/begonja_mazar_1.mp3{/play}

Građevinsko državno zemljište koje je infrastrukturno opremljeno u smislu puta, struje i vode dodijelilo bi se mladim obiteljima posredstvom Državnog ureda za stambeno zbrinjavanje a u to još i građevinski materijal.{play}images/audio2/begonja_mazar_2.mp3{/play}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian