‘Dani otvorenih vrata EU projekata’ u Drnišu

- 10. svibnja 2018.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, i ove godine se uz podršku Europske komisije u Hrvatskoj organiziraju „Dani otvorenih vrata EU projekata u Hrvatskoj“, koji se održava u razdoblju od 6. do 13. svibnja 2018. godine.

Grad Drniš se i ove godine aktivno uključio u obilježavanje „Dana otvorenih vrata EU projekata“, te je zajedno sa svojim ustanovama i udrugama koje djeluju na području Grada Drniša pripremio brojna događanja – edukativne radionice, predavanja, obilaske projektnih lokacija, biciklističke utrke…

Ove godine u Drnišu će se održati i predstavljanje programa Europske unije – u petak 11. svibnja u prostoru Velike gradske vijećnice u Drnišu, sa početkom u 11,00 sati.
Predstavnici nacionalnih kontakt točaka za Hrvatsku predstavit će programe Europa za građane, URBACT i LIFE, a nakon prezentacije, predstavnici kontakt točaka odgovarat će na pitanja publike i savjetovati oko prijavljivanja na buduće pozive.

Događaj zajednički organiziraju Grad Drniš i Udruga gradova RH, a uz podršku Ureda za udruge Vlade RH i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoje sudjelovanje na predavanju putem poveznice https://goo.gl/forms/YYNHD9RVVFFang5o1.

PROGRAM [ Velika gradska vijećnica] Europa i gradovi za aktivno građanstvo, urbani razvoj i zaštitu okoliša:

  • 10:45 – 11:00 Registracija sudionika
  • 11:00 – 11:10 Uvodni pozdravi
  • 11:10 – 11:30 Predstavljanje programa LIFE – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike
  • 11:30 – 11:50 Predstavljanje programa Europa za građane – Ured za udruge Vlade RH
  • 11:50 – 12:10 Predstavljanje programa URBACT III – Udruga gradova u RH
  • 12:10 – 12:30 Pauza za kavu
  • 12:30 – 13:30 Pitanja i odgovori / konzultacije s potencijalnim prijaviteljima

U subotu se pozivaju svi zainteresirani žitelji Šibensko-kninske županije da pod stručnim vodstvom turističkog vodiča obiđu turističke, kulturne i druge lokalitete u Gradu Drnišu, obiđu izložbu u novoobnovljenoj Staroj mlinici u kanjonu rijeke Čikole.

Za one sportskog duha organizirana je i „Biciklijada Drniš 2018.“, već tradicionalna utrka na novouređenoj biciklističkoj stazi Miljevci – Trbounje.
Start utrke je u subotu 12. svibnja u 10,30 sati od crkve Imena Isusova u Drinovcima na Miljevcima, a sve sudionike natjecanja očekuju prigodne nagrade, te okrjepa na kraju utrke.
Za sve informacije i prijave na biciklističku utrku, kontakt broj mobitela je 098 1843 214 (Biciklistički klub Petar Svačić – Irena).

U LAG-u Krka u okviru ove manifestacije do 13. svibnja traju INFO dani, građani se mogu interesirati o svim aktivnim i budućim mjerama koje se mogu sufinancirati europskim novcem, posebno ukoliko nisu sigurni iz kojeg Fonda npr. financirati djelatnosti na svom OPG-u ili eventualno izgradnju kuće za odmor, te jesu li prihvatljivi korisnici i koje uvjete trebaju imati.

Organizator događanja je Grad Drniš a suorganizatori su LAG Krka, Turistička zajednica Grada Drniša, Gradski muzej Drniš i Biciklistički klub Petar Svačić.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian