Danas nam je rođendan!

- 27. studenoga 2013.

Na današnji dan prije 41 godinu počelo je emitiranje programa Radio Drniša.

Ilustracija
Radio Drniš prvi put se u eteru čuo 27.studenog 1972. godine i od tada kroz sve ove godine postojanja, kao jedini lokalni medij na ovom području, značajan je čimbenik društvenog života Drniša i njegove okolice. Radio Drniš aktivno sudjeluje u brojnim inicijativama rješavanja problema lokalne zajednice, pokretač je projekta njegovanja kulturne baštine, te humanitarnih i drugih akcija.
Posebnu je funkciju imao za vrijeme Domovinskog rata, koji je potvrdio važnost ove radio postaje za Drnišane, a zaposlenici dokazali svoju profesionalnost i odgovornost emitiranjem programa i u najtežim ratnim uvjetima. Četiri ratne godine Radio Drniš djelovao je iz Unešića mijenjajući više lokacija i za odašiljač i privremeni studio. Cijeli rat bio je izvor informacija za drniške prognanike i branitelje na crtama bojišnice, ali i za one koji su ostali na okupiranom području. Iz oslobođenog Drniša oglasio se već 7.kolovoza 1995.godine.Za doprinos u Domovinskom ratu ratna redakcija Radio Drniša dobila je posebnu Povelju-zahvalnicu ,a djelatnici su odlikovani Spomenicom Domovinskog rata 1991.,te medaljama Bljesak i Oluja.
Nakon rata i oslobođenja drniškog područja Radio Drniš prilagodio se tržišnim uvjetima poslovanja , kada silom zakona izlazi iz sastava tadašnjeg Centra za kulturu i osniva se trgovačko društvo Radio postaja Drniš d.o.o.No, i dalje ne podliježući sveopćoj komercijalizaciji programa ostaje prepoznatljivo domaći radio.Uvedene su i nove tehnologije, Radio Drniš ima i svoju internetsku stranicuifacebook profil. U cilju zadržavanja ukupne slušanosti i njenog povećanja u ciljanim terminima, dnevni program Radio Drniša novom programskom osnovom emitira se od 0- 24 sata osim zemaljskim putem i preko Interneta.
Okosnica djelovanja i danas 41 godinu poslije je informativni program. U sklopu informativnog program svakodnevno se emitira pet emisija lokalnih vijesti, te više specijaliziranih emisija iz područja politike, kulture,rada civilnih udruga, obrazovanja,sporta i zabave. Značajan dio programa posvećen je raznim područjima ljudske djelatnosti, kroz emisija potiče se i razvija svijest građana o očuvanju nasljeđa naše baštine, zdravog okoliša, ravnopravnosti spolova, njegovanja tolerancije i različitosti hrvatskog društva. Istodobno kroz kontakt emisije različita mišljenja, poštujući pravo na slobodu izražavanja i kritiku. Ukupno tjedno realizira se 4260 minuta vođenog programa. Godišnje se realizira i oko 1300 minuta izravnog prijenosa.

To je sveukupno godišnje gotovo 250.000 minuta programa. Svu tu količinu programa proizvode direktno ili indirektno svega četiri stalno zaposlena djelatnika,uz povremeni angažman četvero vanjskih suradnika.
Radio Drniš i u okolnostima kada lokalno sve više zamjenjuje globalno ,ostaje gradski radio, otvoren i dostupan svim generacijama slušatelja koji svakodnevno očekuju provjerenu, pravodobnu i objektivnu lokalnu informaciju.
Budite i dalje vjerni vašem Radio Drnišu -ostanite s nama na 89 MHz.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background