‘Da-Se’ pobjednice 5. Prominskog bronzina

- 26. lipnja 2023.

Nakon tri godine pauze održan je Prominski bronzin.  Natjecalo se devet ekipa koje su pokazale umijeće pripreme bakalara na žlicu, kako se već tradicionalno priprema u Promini.

Jela je ocijenio stručni žiri u sastavu Ivan Zore, vlasnik restorana Tvrđava Knin koji je bio predsjednik žirija, te poznati prominski kuhari Paško Bandalo Pajka i Ivan Ićo Bronić.

Njihov zadatak je bio ocijeniti okus, umak i ukupni dojam jela te odjeću kuhara i atmosferu ekipe.

Tijesnu pobjedu s ukupnih 57 bodova odnijela je ekipa ‘DaSe’, drugo mjesto pripalo je Ognjištarima, a treće ekipi Ćukovi Bronićevi. Karla Gojčeta kazala je tko je činio pobjednički ekipu:

 

Predsjednik žirija Ivan Zore je pak kazao što je presudilo:

 

U odličnoj atmosferi posjetitelji su mogli kušati i jela kuhana u revijalnom dijelu izvan konkurencije a pripremale gostujuće ekipe: Šibensko-kninska županija, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Javna ustanova Nacionalni park Krka, Ekološka udruga Krka Knin, a centralni lonac s grahom pripremila je obitelj Mlinar iz Oklaja, pa su tako u ponudi bili još i rižot, srdele, inćuni, razni sirevi.
Sa ekipom Šibensko kninske županije bio je i župan Marko Jelić:

 

Upriličen je i sajam obrtništva na kojem je izlagalo petnaestak izlagača sa šireg prostora Šibensko-kninske županije, a najmlađi su sudjelovali u eko-etno radionicama Udruge Carza. U prigodnom kulturno-umjetničkom programu nastupili su KUD Kralj Zvonimir iz Knina te domaći KUD Promona, dok se za završnicu ovogodišnje gastro manifestacije 5. Prominski bronzin pobrinuo tamburaški sastav Gazde. Zadovoljan je bio načelnik Tihomir Budanko:

FOTO: Mario Sučić / Općina Promina

 

 

 

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background