Čudo u Woodstocku

- 17. srpnja 2015.

Foto: Josip Živković

Odigrana je još jedna u nizu predstava u okviru drniškog kulturnog ljeta. U Woodstocku, na ljetnoj terasi, gostovao je zagrebački teatar Rugantino s predstavom Život je čudo – monodramom koja kroz epizode dramatičnog odrastanja glavnog junaka Fabijana priča o umijeću radovanja životu.
Predstavu je organiziralo Pučko otvoreno učilište, suorganizator je Grad Drniš, a pokrovitelj Grad Zagreb.
Junaka ove predstave, Fabijana, namjeravao je glumiti preminuli Ivica Vidović, koji je sa suprugom Gordanom Gadžić, redateljicom predstave, osnovao Rugantino. Nažalost, to se nije ostvarilo pa je u Fabijanove postole „uskočio” Siniša Popović koji vjerodostojno oživljava radosti i nedaće malog čovjeka na pozornici. U razgovoru za Radio Drniš rekao je da s predstavom uspješno nastupa u mnogim mjestima jer se ljudi na neki način mogu poistovjetiti s likom kojeg igra. Kazuje da voli igrati u manjim mjestima te da se voli vraćati u Drniš jer se nastupajući ovdje osjeća ugodno.
– Morao bih se dobro zamisliti da se prisjetim točno koliko sam puta igrao ovdje s drugim predstavama. Veselio sam se već unazad tri dana kad mi je Drniš bio na rasporedu da ću doći u ovaj prostor jer sam znao da ću koncentrirano i puno lagodnije odradit predstavu u jednom ugodnijem ambijentu i uostalom pred jednom publikom drniškom koja, iako nema kazalište, ima puno, rekao bih, veze s kazalištem. Mi osjetimo da postoje u nekim manjim mjestima programi i da je publika naučena na kazalište, izjavio je Popović.
Večeras je u Woodstocku u 21 sat na programu nova kazališna predstava: Ne plaćamo, ne plaćamo, glumačke družine Histrioni. Pozvani ste.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background