Čikola odnila još jednog Krnju

- 8. veljače 2016.

Foto: Josip Živković

Još jedan Drniški krnjeval je za nama. Onom tko je to želio, bilo je veselo sunčane subote kad su gradom prodefilirale maškare koje su, u pratnji puhačkog orkestra, povorku započele s vrha Kevića strane. Suđenje Krnji je, po starom običaju, održano na Poljani a spaljivanje osuđenog na čikolskom mostu.
Publici se predstavilo devet maskiranih skupina među kojima su, po prvi put ove godine, bile dvije grupice osnovnoškolaca iz Učeničke zadruge “Smrika” koja djeluje u OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog. Organizirana je bila i mala humanitarna akcija: udruga Liga protiv raka Grada Drniša prodavala je fritule, a novac od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.
Bilo je lijepo vidjeti mnoštvo maskirane djece koja su se, uz pokoju odraslu maškaru, predstavila na pozornici. Maske su, naime bile nagrađivane. Skupine su nagrađene novčanim nagradama u iznosu od 1000, 700 i 500 kuna za prvo, drugo, odnosno treće mjesto. Individualne maske za djecu i odrasle iznosile su po dvjesto kuna.
Prvo mjesto među grupama osvojili su Klaunovi, drugo mjesto Brištanski zombiji, a treće Lude babe. Individualni pobjednici su: Pedro i pratnja među odraslima i Star Wars u dječjoj kategoriji.
Maškare i oni bez maski zabavu su nastavili u gradskim lokalima.

Više fotografija možete pogledati ovdje.

Foto: Josip Živković

Foto: Klaunovi

Foto: Brištanski zombiji

Foto: Lude babe

Foto: Pedro i pratnja

Foto: Star Wars

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian