Čestitka gradonačelnika Drniša Josipa Begonje

- 24. prosinca 2013.

Građanima Grada Drniša Božićne blagdane čestitao je gradonačelnik mr.sc. Josip Begonja. Poruku prenosimo u cjelosti.

  • Poštovani sugrađani,

– “Godina koja je iza nas, bila je godina velikih iskušenja, ne samo političkih, vec ponajprije iskušenja za našu ukupnu zajednicu u pogledu demokršćanskih vrijednosti, na koje ste vi poštovani sugrađani znali svojom trezvenošću primjereno odgovoriti.

Bila je to, na žalost, i godina u kojoj mnogi naši mladi sugrađani nisu uspjeli riješiti svoju egzistenciju, a neki su zbog toga morali otići u druge zemlje EU u potrazi za poslom. Bila je to i godina u kojoj su neki izgubili posao, ostali bez plaće ili im je ona bila tako mala da nisu uspijevali podmirivati ni osnovne potrebe svoje obitelji. Bila je to godina brojnih neizvjesnosti i pesimizma.

Kao gradska vlast učinili smo sve ono što smo mogli da pomognemo. Iskoristili smo sve mjere koje su nam bile na raspolaganju i kroz zapošljavanje na javnim radovima, i kroz stručno osposobljavanje nezaposlenih i kroz socijalne naknade, kako bi se solidarizirali s onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Sve s ciljem da umanjimo socijalne tenzije kod naših žitelja.

2014. godina je godina velikih očekivanja, godina u kojoj želimo brži gospodarski oporavak.

Građani s pravom očekuju veću odgovornost svih dionika vlasti na svim razinama, i to ne samo u politici. Mislim da je godina koja je pred nama iznimno važna za sve članove naše društvene zajednice. U kojoj ćemo svi morati dati sve od sebe.

Poštovane sugrađanke i poštovani sugrađani, žitelji Drniša i drniškog kraja, kao Vaš gradonačelnik za božićne blagdane želim Vam mir u srcima, obilje obiteljske topline, ljubavi i sreće, mnogo zdravlja i veselog duha, blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj godini”.

Vaš gradonačelnik Josip Begonja

Gradonačelnik Grada Drniša mr.sc. Josip Begonja  


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background