Brigadir Ivan Vukić novi je zamjenik ministra branitelja

- 24. ožujka 2016.

 

Jedan od najistaknutijih drniških branitelja Ivan Vukić Niper imenovan je na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici Hrvatske vlade zamjenikom ministra branitelja, nakon što je dosadašnja zamjenica Vesna Nađ na osobni zahtjev razriješena te dužnosti.
Umirovljeni stožerni brigadir Hrvatske vojske Ivan Vukić, dragovoljac je Domovinskog rata, jedan je od ratnih zapovjednika 142. drniške brigade, a bio je zapovjednikom i u 113. šibenskoj brigadi. Potom nakon rata zapovijedao je 625. brigadom do 2002.godine kada je umirovljen.
Vukić trenutno obnaša i dužnost dopredsjednika HVIDRA-e .
Gostujući danas u Dnevniku Radio Drniša brigadir Vukić  je kazao kako novom timu Ministarstva branitelja prva zadaća bit će jedinstveni zakon koji će ujediniti i statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata , na čemu su, ističe radili proteklih godinu dana pa očekuje da će biti rutinski posao sastaviti novi zakon kojem je namjera obuhvatiti svu populaciju hrvatskih branitelja, a ne samo stradalnike Domovinskog rata.
Na dužnost zamjenika ministra stupiti će od narednog utorka, nakon uskrsnih praznika,  i najvjerojatnije će u  novoj organizaciji Ministarstva branitelja biti zadužen za regiju iz koje dolazi, Dalmaciju. 
Novi zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić, poručio je braniteljima da će se zalagati za uspostavljanje kvalitetnog dijaloga i dostupnost ministarstva, a on bez obzira na ovu dužnost, kao i dosad bit će otvoren za pomoć  u rješavanju niza neriješenih problema branitelja. 
Ovo je drugi Drnišanin na mjestu zamjenika ministra u novoj Hrvatskoj vladi. Podsjetimo prije desetak dana zamjenikom ministra unutarnjih poslova postao je Davor Blažević Tigar.
 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background