Braniteljska zadruga ‘Petrovo polje’ u Ružiću otvorila pršutanu

- 10. prosinca 2013.

U Ružiću je sa radom započela nova pršutana.
Novi suvremeni pogon za proizvodnju suhomesnatih proizvoda u vlasništvu je Braniteljske zadruge ‘Petrovo polje’ čiji je upravitelj Šime Mijatović. Partner mu je doktor veterine Joško Rogulj koji je za Radio Drniš kazao:
– “Kapaciteti nisu veliki, ovo je tek početak. Otprilike može stati oko 3 tisuće pršuta. Ali radimo i pancetu, i kobasice. Da se pohvalimo jer malo koja pršutana ima legalnu kobasičarnicu. Naglasak je trenutno na panceti, kobasicama i suhom mesu jer smo početnici pa si ne možemo priuštiti da čekamo pršut godinu i pol do dvije. Isto tako nudimo uslugu sušenja suhomesnatih proizvoda na tradicionalan način. Ukupna vrijednost investicije je 2 milijuna i 400 tisuća kuna. U prvoj fazi na pogonu je zaposleno 4 djelatnika”, kazao je Rogulj.

Novim investicijama zadovoljan je načelnik Općine Ružić Josip Sučić (Loza),
– “Ovo je sada druga pršutana, jedna već radi u Čavoglavama. Samo pohvale možemo izreći ljudima koji u vrijeme recesije krenu sa ozbiljnim projektima, a posebno kada su branitelji u pitanju. Svu potporu Općine Ružić imaju, a s tim u skladu imali su i najmanju moguću komunalnu naknadu od 2 kune. Mislim da će u skorijoj budućnosti biti još ovakvih projekata”, kazao je načelnik Sučić.
Na svečanosti otvorenja blagoslov objektu udijelio je fra Jozo Jukić.

Svečanosti su nazočili načelnik općine Ružić Josip Sučić, zamjenik načelnika Milan Buzov predstavnik upravnog odbora poljoprivredne komore Hrvoje Miljak, savjetnik za gospodarstvo u Šibensko kninskoj županiji Ivan Crnica te Damir Buntić iz Razvojne agencije Šibensko kninske županije.
Nazočni su bili i predstavnici braniteljskih zadruga te predstavnici udruge pršutara.

FOTO: Općina Ružić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background