Blagdansko razdoblje u županiji bez većih intervencija

- 2. siječnja 2018.

Nismo još stigli ni analizirati što nam se sve dogodilo u 2017. godini, a već smo ušli u Novu godinu i to poprilično mirno kako smo doznali iz Policijske uprave Šibensko-kninske županije. -Prema našim statističkim pokazateljima blagdani na našem području su protekli izrazito mirno, nitko nije ozlijeđen, nije bilo neke veće materijalne štete i građani su mogli mirno uživati u dočeku nove godine. – kazala nam je Marica Kosor glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

Doček Nove godine bio je organiziran na šibenskoj Poljani, a okupilo se oko 10000 građana. Brojne posjetitelje zabavljale su grupe Elemental i Dubioza kolektiv. Marica Kosor kazala nam je kako je prošao taj događaj i jesu li zabilježene intervencije od strane policije. -Nikakvih problema konkretno na javnom skupu u Šibeniku nismo zabilježili, proteklo je sve u redu pa i u pogledu uporabe pirotehničkih sredstava, na što smo posebno obratili pozornost u ove dane, na sreću sve je dobro prošlo.

Uporaba pirotehnike bila je gorući problem proteklih godina, pa je važno istaknuti kako je ove godine broj korištenje pirotehničkih sredstava, u odnosu na prošlu godinu u padu. Možemo reći da je za to zaslužna i akcija „Mir i dobro”, koju provodi policija kako bi educirala građane i potaknula ih da manje kupuju pirotehnička sredstva ili da ih, ukoliko baš moraju, koriste na sigurniji način. Kosor nam je kazala kako se građane konstantno upozorava na štetnosti pirotehnike. Također apeliralo se i na roditelje koji na kraju i kupuju takve proizvode svojoj djeci. -Na neki način ih žele razveseliti, a da nisu ni svjesni da su im time ustvari priuštili opasnu zabavu. Ove godine su nas na sreću poslušali te im se ovim putem na tome zahvaljujemo.

Zabilježen je i manji broj prometnih nesreća koje su na sreću prošle samo s materijalnom štetom. S obzirom na negativne trendove od prošle godine iz policije su radili na prevenciji prometnih nezgoda. -Non stop provodimo ciljane akcije bilo na brzinu, alkohol, mlade vozače itd… Vjerojatno su i te naše preventivno represivne akcije urodile plodom i pokazale rezultate.

Kad se sve zbroji i oduzme, svi možemo biti zadovoljni sa sigurnošću koju smo uživali ovih blagdana. -Mi smo zadovoljni zbog toga što su građani bili sigurni i što nitko nije ozlijeđen. Od onih koji su čuli naše apele mi smo zadovoljni ako nas je poslušao i samo jedan građanin.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Ekipa Radio Drniša


Prethodna objava

a


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background